Kümme igapäevast harjumust, mis jätavad sust tööl väga halva mulje

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/Andriy Popov/Scanpix

Mitte keegi ei ole täiuslik ja enda teadmata võib jätta endast tööolustikus kehva mulje minnes tahtmatult vägisõnadega liiale või lubades endale liigset familiaarsust. Seetõttu tasub aeg-ajalt meelde tuletada, milline käitumine on tööl sobiv ja mis võib hakata edaspidi karjäärivõimalusi rikkuma.

Laisad labasused

Probleem polegi otseselt roppudes sõnades (kuigi seda tasub igal juhul vältida), vaid laiskuses. Kui keegi kasutab üht roppu sõna universaalne omadussõnana, mida pikib igasse lausesse, jätab see teistele mulje, et tegu võib olla loovusetu ja laisa inimesega ka mujal eluvaldkondades, hoiatab The Muse.

Hilinemine

Mõnel inimesel on tõsiseid raskusi õigel ajal kohale jõudmisega. Sellegipoolest tuleb õige ajastuse nimel palju pingutada, sest kui pere ja sõbrad annavad pideva viibimise andeks, siis töökaaslased mitte. Õigeks ajaks kohale ilmumine näitab, et sa austad oma tööandjat ja kolleege. Kui tead, et hilined, anna sellest kohe märku, et suuremaid probleeme ennetada. 

Jõllitamine

Me kõik oleme inimesed, oma kihkude ja salasoovidega. Me märkame atraktiivseid inimesi enda ümber ja paneme tähele neid, kes hakkavad millegi poolest eriti silma. Aga nagu öeldud, me oleme inimesed, mitte loomad, ja meil on võime oma ihasid kontrollida. Atraktiivse töökaaslase pilguga mõõtmine on äärmiselt ebaprofessionaalne ja ära arva, et seda ei märgata.

Võlts rõõmsameelsus

Ebarealistlik optimism ei ole enam tujutõstev, vaid hakkab vastu. Eriti neile, kel on päriselt põhjust end halvasti tunda. Sellises olukorras ei ole kasu võltsloosungitest ja liigne rõõmsameelsus jätab sust pigem naiivse mulje.

Püsimatus

Heitlik inimene on muutlik ja vastutustundetu. Kui sa lubad üht ja teed teist, on kolleegidel sind raske usaldada.

Organiseerimatus

Tänapäeval eeldatakse, et kirjadele vastatakse ruttu. Kui su postkasti jõuab igapäevaselt umbes 1000 kirja, on seda pea võimatu teha, sest igaüks eeldab, et tema probleemile lähenetakse individuaalselt. Kui sa ei suuda seda (või mõnd muud keerulist) olukorda kontrolli all hoida, tekib küsimus, millega sa üldse hakkama saad.

Halb väljendusoskus

Elementaarse eneseväljendusoskuse puudumine ja pidev kirjavigade tegemine jätavad inimesest kahtlemata halva mulje ja eriti tööl. Kindlasti tuleb sul ka endal meelde mõni väga tark inimene, kes lihtsalt ei oska end hästi väljendada ei suuliselt ega kirjalikult. Võib-olla on ta oma probleemist teadlik ja tegeleb sellega, aga võib ka olla, et teda lihtsalt ei huvita ning ta ei usu, et selge sõna nimel tasuks pingutada. Tasub küll. 

Salatsemine

Igal inimesel on oma eraelu, mis ei puutu tööga kokku. Loogiline, et sellest pole vaja rääkida. Küll on aga tõsine viga hoida enda teada olulist tööalast informatsiooni, mida tuleks avaldada kas töökaaslastele või klientidele. Kui see üks kord ootamatult välja tuleb, jääb sinust väga halb mulje. Kas sind on üldse võimalik usaldada?

Liigne lubamine

Ära kunagi luba midagi, mida sa täie kindluse juures täita ei suuda. Lubamine on kasulik ainult siis, kui selle järgneb hiljem selge tõestus.

Valetamine ja petmine

Need on ilmselged prohmakad, mida polegi vaja pikemalt lahti seletada. Usaldusväärsus on tööd tehes üks kõige väärtuslikumaid omadusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles