Nädal aega toitu ostmata - esimene päev

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig võttis ette põneva väljakutse nädal aega poodi mitte minna, et vanemast toiduvarust köögikappides lahti saada ja vähem raisata. Nädala aja jooksul ei osta ta ühtki toiduainet, vaid saab hakkama kodus olemasolevaga.

Kui aus olla, siis tegelikult võib minu puhul juba tänast eksperimendi alguseks lugeda, sest poes käinud ma küll ei ole. Lisaks tegin põhjaliku inventuuri oma toiduvarudes. Eks ma ju ikka olen natuke mures ka, et kas saan ilma värsket kraami juurde ostmata normaalselt hakkama, aga kui ma endale selle lubaduse juba andsin, siis peab saama.

Peab ütlema, et enamus asju, mis mul kappides on, on ikkagi pidevalt kasutusel. Kuigi see, et korraga on avatud kaks purki oliive ja kaks purki kappareid, on ikkagi liig. Ja pakkuge, mitu erinevat sorti suhkrut mul sahtlis oli? Kuus. KUUS! Lisaks veel agaavisiirup, mesi, vaniljesuhkur ja tegelikult veel ka plaksuv suhkur. Enne ma suhkrut juurde ei osta, kui need, mis kaua aega seisnud on, kasutatud on. Kuigi enamust toiduainetest kasutan jooksvalt, on mul ka asju, mis juba pikka aega seisavad. Nüüd tegin kõigist toiduvarudest nimekirja ja näiteks kuivainete ja tee puhul tõstsin eraldi need asjad, mis selle nädala jooksul kindlasti kasutatud võiks saada. Piparmünditeed ja matcha’t joon niikuinii kogu aeg, seega sel nädalal on need off limits ja joon teisi asju, et oma elu ikka veel keerulisemaks teha.

Positiivse aspektina võib välja tuua selle, et tänu minu inventuurile on kõik köögikapid korralikult puhtaks tehtud ja külmkapi pesin ka ära, seega väike võit on juba saavutatud! Hommikusöögiks oli minul eilsest alles jäänud kook ja härrale tegin eilsest kartulipüreest, munast, jahust ja maitseainetest pihvid, seega tänane läheb juba eksperimendi alla kirja küll. Õhtusööki saab siis ka juba kodus olevast meisterdada, ei teagi veel, mis selleks olema saab – mulle üldse ei meeldi pudruriis, mis mul olemas on, seega peaks äkki sellest midagi põnevat välja mõtlema…

Õnneks leidsin oma kappidest ka idandamiseks sobivaid seemneid ja panin need juba ka valmima, seega päris ilma rohelise kraamita ei pea nädalat üle elama. Toon ära ka oma varude põhjaliku nimekirja (need, mis esimeses järjekorras kasutusele proovin võtta on punaseks värvitud). Need, kes väga uudishimulikud ei ole – jätke rahumeeli lugemata, mul lihtsalt endal on hiljem huvitav vaadata, kas sain need asjad, mida tahtsin ära kasutada, kasutatud. Vaata nimekirja blogist!

Kuivained, mu sõbrad. Makarone, kusjuures, ei ole!
Kuivained, mu sõbrad. Makarone, kusjuures, ei ole! Foto: Kadri Raig
Maitsest loodetavasti puudu ei tule, sest aineid jätkub kuhjaga!
Maitsest loodetavasti puudu ei tule, sest aineid jätkub kuhjaga! Foto: Kadri Raig
Poolikud purgid-pudelid külmkapist.
Poolikud purgid-pudelid külmkapist. Foto: Kadri Raig
Kogu värske kraam.
Kogu värske kraam. Foto: Kadri Raig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles