Üllatav uuring: paarid, kes koos joovad, on õnnelikumad

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Hiljutised uuringud näitavad, et partneriga koos alkoholi tarbimine võib teid õnnelikumaks teha ning suhtele hästi mõjuda, vahendab Woman Magazine.

Michigani ülikooli teadlased tegid uuringu, mille käigus küsitleti üle 2700 abielupaari, et välja selgitada, millised on nende alkoholitarbimisharjumused ning millist mõju alkohol nende suhtele avaldab.

Tulemused olid üpriski üllatavad. Tuleb välja, et üheskoos alkoholi tarbivad paarid on enda suhtega rahulolevamad ning neil esineb vähem abieluprobleeme kui paaridel, kes pruugivad alkoholi valdavalt eraldi. Lühidalt öeldes on lausa soovituslik, et partneriga aeg-ajalt teineteise seltsi nautides ka mõne klaasikese veini võtate.

Uuriti ka seda, kuidas naised suhtuvad oma partneriga koos alkoholi tarbimisse, ning tulemused näitasid, et naised, kelle abikaasad nendega koos juua ei soovi, on suurema tõenäosusega suhtes õnnetud ning rahulolematud.

«Me ei soovita inimestel rohkem juua või enda joomisharjumusi muuta,» väidab uurimuse autor Kira Birditt. Ta ei oska uuringu tulemusi päris täpselt põhjendada, kuid on võimalik, et paaridel, kes veedavad koos rohkem vaba aega – kas või alkoholi tarbides – on lihtsalt parem abielukvaliteet ning õnnelikum suhe. Asi ei pruugi olla niivõrd ühises joomises, vaid ka sellega kaasnevas omavahelises sotsiaalses suhtluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles