Põhjused, miks peaks iga päev seksima

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Seks on tervisele kasulik, seda teab vast igaüks, kuid tuleb välja, et seda võiks harrastada regulaarselt. Toome teieni kaksteist põhjust, miks peaksite partneriga iga päev seksima hakkama.

Vähendab stressi

Kui sul on olnud pikk tööpäev või tunned end lihtsalt üleväsinuna, siis seks on suurepärane viis lõõgastuda ning stressi maandada, vahendab Lifehacks. Keha toodab seksimise ajal dopamiini, endorfiine ja oksütotsiini, mis vähendavad keha stressitaset ja parandavad enesetunnet.

Nauditav treening

Enamikul inimestel on trenni tegemisega üsna kehvad suhted, mistõttu tuleb sagedane seksimine ainult kasuks, kuna see on võimalus tegeleda ühel ajal millegi füüsiliselt aktiivse kui ka nauditavaga. Seksi ajal toimuvad inimese kehas füsioloogilised muutused, mis leiavad aset ka trenni tegeva inimese kehas. Hingamiskiirus suureneb ja keha põletab kaloreid. Kui seksid iga päev, siis põletad seeläbi aasta jooksul umbkaudu 15 000 kalorit. Ameerika arsti Joseph J. Pinzone’i sõnul tasub seksi, nagu sportigi, harrastada pidevalt ning järjekindlalt, kuna nii tulevad selle kasulikud mõjud kõige paremini välja.

Tugevdab immuunsüsteemi

Wilkesi ülikooli teadlased avastasid ühe uuringu käigus, et immuunsüsteem on vastupidavam just neil õpilastel, kes seksivad tihemini kui kaks korda nädalas. Seksimise käigus vabanevad kehas kasulikud antigeenid, mis aitavad organismil haiguste, sealhulgas ka tavalise külmetuse ja gripi, vastu võidelda. Mida rohkem sa seksid, seda tugevamaks muutub sinu immuunsüsteem.

Alandab vererõhku

Isegi kui tegemist on lihtsalt väikese kähkukaga, langetab seksimine oluliselt vererõhku. Paisley ülikoolis tehtud uuringu käigus selgus, et seksimine vähendab eelkõige inimese diastoolset vererõhku, parandades seeläbi ka üleüldist tervist.

Südamele kasulik

Kuna inimesed põletavad seksi käigus kaloreid, siis mõjub see hästi ka südametööle. New Englandi instituudis hiljuti teostatud uuringud näitavad, et meestel, kes seksivad iga päev, on lausa 45 protsendi võrra väiksem tõenäosus haigestuda südame- ja veresoonkonna haigustesse.

Muudab menstruatsiooni regulaarseks

Kui tunned, et su menstruatsioonitsükkel kõigub seinast seina, siis võib igapäevane seks aidata tsükli uuesti korda saada. Nagu eelnevalt mainitud, siis seks aitab inimesel stressi ning pingeid maandada, ning kuna naise menstruatsioonide ebakorrapärasus on tavaliselt seotud just suurenenud stressitasemega, siis võib seks sellistel juhtudel olla suurepärane abimees.

Vähendab riski vähki haigestuda

Regulaarne seks vähendab tõenäosust haigestuda vähki. Eriti ilmekalt tuleb see välja meeste puhul. Austraalias tehtud uuringu tulemused näitasid, et meestel, kes ejakuleerisid vähamalt 21 korda kuus, oli märkimisväärselt väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki.

Parem uni

Sarnaselt treenimisega ajab ka seks vere vemmeldama ning peale seda valdab inimest tavaliselt mõnus rammestus. Ameerika psühhiaatri Sheenie Ambardari sõnul tuleneb see sellest, et peale orgasmi vabastab inimese keha hormooni nimega prolaktiin, millel on inimese jaoks lõõgastav ning uinutav toime.

Pikendab eluiga

Igapäevase seksi positiivsed mõjud kulmineeruvad sellega, et see aitab pikas perspektiivis inimese eluiga pikendada. Ajakirjas British Medical Journal avaldatud uurimuses toodi välja, et iga päev seksi harrastavad mehed elavad keskeltläbi lausa kaks korda kauem kui need mehed, kes naudivad voodimõnusid vaid vahel harva.

Nii et palun väga, seks on tõepoolest igas mõttes kasulik! Seksi positiivsete mõjude suurendamiseks on aga eriti hea mõte teha sellest enda jaoks üks igavesti nauditav igapäevane harjumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles