Aastavahetuse hea enesetunde parim abimees on just see jook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov/Panther Media/Scanpix

Jõulud kulgevad tavaliselt vaiksemalt, kuid aastavahetusel ei saa sageli kuidagi ilma alkoholita! Alkohol päästab küll keelepaelad valla, aga sel on ka omadus viia vett kehast välja ja tekitada vere glükoositaseme langust ehk hüpoglükeemiat. 

Tasapisi kaob ka korraks tekkinud hea tuju ja kogu energiapuhang. Alkoholist tekitatud veresuhkru langus põhjustab veel järgmiselgi päeval näljatunnet. Mis aitaks ennetada liigset söömist ja alkoholist tingitud halba enesetunnet ning järgmise päeva hundinälga?

1. Söö enne külla minekut või enne pidulikku õhtust söömaaega. Siis võiks valida kas kerge supi ja täisteraleivaviilu või köögiviljasalati taise fileetükiga või munaga. Täisteratoode ja valk annavad hea kindla kõhutäie tunde, alkoholi imendumine on aeglasem ning joodud alkoholil on väiksem mõju vere glükoositaseme kõikumisele. 

2.  Joo klaas või kaks vett enne alkoholi võtmist ja edaspidi kogu õhtu jooksul ära unusta veeklaasi tühjendamast iga napsu vahel - see aitab vältida keha dehüdreerumist alkoholi toimel!

3. Hea nipp on lisada veinile mineraalvett, siis saad klaasitäiest vähem kaloreid!

4. Enne magama minemist joo veel klaas või kaks vett.

5. Kui järgmisel päeval tunned siiski suurt nälga, on hea süüa täisterapastat, kartulirooga või tumedat riisi. Aeglaselt imenduvad süsivesikud varustavad keha vajalike toitainetega. Söö vähem, aga ära jäta toidukordi vahele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles