Näpunäiteid algajale, mida ei tohiks kunagi jõusaalis teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd/Panther Media/Scanpix

Kuna jaanuar on käes, satub spordiklubidesse enneolematult palju naisi ja mehi, kes on otsustanud end uuel aastal kätte võtta ja vormi saada. See tähendab, et jõusaal on pahatihti ülerahvastatud ja palju on algajaid, kes ei tea, millistest reeglitest tuleks kinni pidada.

Pure Wow teeb ülevaate, millised kirjutamata reeglid aitavad spordiklubis korda hoida ja tulevad ka treenijale endale kasuks. 

Valjuhäälne ähkimine - ennastületav pingutamine ei tähenda seda, et võiksid raskusi tõstes teisi oma häälitsustega hirmutada. Vali ähkimine on ebaviisakas.

Soovimatute nõuannete jagamine - kui sult ei ole otsesõnu abi palutud, siis hoia oma arvamus pigem enda teada. Esiteks ei ole sul sõltumata kogemusest õigust teiste treeninguid segada ja pealgi ei ole sul õrna aimugi, mis on kellegi eesmärgid. Mõni käibki trennis vaid selleks, et kodust natukeseks välja saada. Las ta olla.

Paljajalu duši all käimine - paki oma trennikotti ka plätud, mida oleks kerge jalaotsa tõmmata, et riietusruumis ja duši all jalaseent kartmata ringi käia. 

Varustuse ripakile jätmine - jõusaal ei ole sinu kodu ja iga eseme, mida kasutad, pead pärast õigele kohale tagasi panema. See ei ole sugugi vaevarikas ja pealgi on väga ohtlik hantlid maha jätta, keegi võib nende otsa komistada.

Vale tehnika - kui sa ei tea, kuidas täpselt mingeid harjutusi teha, telli mõni tund personaaltreeneriga, ära hakka ise leiutama. Nii võid end väga kergesti vigastada. 

Rühmatrennidesse hilinemine - paar minutit antakse sulle muidugi andeks, aga kui sa astud saali üle viie minuti hiljem, häirib see juba oluliselt nii treenerit kui kaastreenijaid, kes tahavad tööle keskenduda. Jäta siis juba see trenn vahele.

Vahendite higiseks jätmine - spordiklubides on iga nurga peal vabaks kasutamiseks pabersalvrätikud ja desinfitseerimisvahendid, millega tuleb treeningvahendid pärast kasutamist puhtaks teha. Tee seda.

Muusika kuulamine ilma kõrvaklappideta - kuula mida tahad, aga pane klapid pähe ja jälgi, et heli ei kostuks välja teisi segama. 

Flirtimine - selgitusi pole vaja. Jäta inimesed rahule ja ära ahista kedagi. Trenni ei tulda kaaslast otsima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles