Viis parimat ametit introverdile

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled introvert, siis tüüpiline üheksast viieni töö, mis sisaldab endas palju kohtumisi ja presentatsioone, ei kõla sinu jaoks just väga ahvatlevalt. Õnneks on olemas mitmeid ameteid, mis on just introverdile sobivad. 

Vabakutseline

Nii saad olla iseenda ülemus ja tavaliselt saad töötada ka kodust. Selleks, et alustada pead ilmselt ennast ja oma tegemisi natuke turundama, aga olles saavutanud juba usaldusväärsed kokkulepped, siis peaks edasine töökäik sobima just introverdile, vahendab PureWow.  

Sotsiaalmeedia juht

See võib tunduda kohati veider, aga sotsiaalmeedia juhina ei pea sa tegelikult silmast silma tuhandete inimestega suhtlema. Need, kes eelistavad natukene privaatsemat elustiili, armastavad tavaliselt internetis inimestega suhelda. Sotisaalmeedia on hea võimalus, kuidas jõuda tuhandete inimesteni ilma, et peaksid muretsema nendega kohtumise pärast.

Tarkvara arendaja

Töökohad IT-vallas on esiteks hästi tasustatud ja sobivad eriti neile inimestele, kes on kõige produktiivsemad üksinda töötades. Arendajatele antakse enamasti ülesanded, mida nad peavad ise lahendama.

Kirjanik

Selle ameti jaoks läheb vaja arvutit ja sinu mõtteid, mis on põhimõtteliselt introvertide unistuseks.

Raamatupidaja

Kas sa veedaksid parem aega numbritega kui inimestega? Kui nii, siis võib raamatupidamine olla sinu jaoks hea valik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles