Meeleheitel ema palve: hoidke oma haiged lapsed kodus!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images/ Panther Media/ Scanpix

Kuigi lastel on praegu koolivaheaeg ja paljud lastaia lapsed on samuti kodus, on pühade ajal igasugu üritusi ja toredaid koosviibimisi, kust võib saada koledaid nakkuseid. Gripihooajal on haigestumist raske vältida, kuigi see ei peaks nii olema, kui haiged püsiksid kodus. Nii usub üks pettunud ameeriklanna, kes postitas Imgur pildiportaali oma haiglavoodis lebavast lapsest, kel tekkisid ülemiste hingamisteede nakkusest rasked tüsistused.

«Palun. Kui su laps on külmetunud, tal on gripp või mõni ülemiste hingamisteede nakkushaigus, palun hoia teda kodus ja hoolitse tema eest,» kirjutas Laura Correada-Silva oma haigest lapsest tehtud foto kõrvale. Intensiivraviosakonna voodis magav kolmeaastane Chloe sai viiruse jõulude ajal, sest sugulased tulid neile haige lapsega külla. «Vend ütles, et ahh, lapsel on mingi kopsuhaigus, aga see ei tohiks olla nakkav,» märkis ema, et sellist vabandust on ta varemgi kuulnud.

Kuigi Chloe on vaktsineeritud, on tal astma. Kui teised temaealised lapsed põevad selliseid nakkushaigusi kergelt, siis juba olemasoleva kopsuhaiguse korral kulgevad hingamisteede nakkushaigused väga raskelt.

Paar päeva pärast sugulaste külaskäiku tekkis Chloe’il palavik ja kuigi arst määras talle antibiootikume, tekkisid lapsel hingamisraskused ning ta pidi jääma intensiivraviosakonda hingamisaparaadi alla paranema. 

Nüüd läheb tüdrukul juba paremini ja varsti saab ta haiglast välja. Lapse emal on aga oma palvega tõsi taga. Arusaadav, et keegi ei taha pühade ajal päevade kaupa kodus konutada, aga kui sa ei ole kindel, et su põdur laps ei võiks teisi lapsi nakatada, siis ära vii teda teiste lastega kokku. See on väga isekas ja mõtlematu tegu, millel võivad olla kurvad tagajärjed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles