Kolm olulist teadmist enne, kui otsustad detox’i kasuks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Eriti pärast pühasid tundub, et detox’i dieet on just õige asi, mida teha, et keha puhastada. Ainult, et tegelikult on see päris halb idee. 

Siin on kolm põhjust, miks ei tasuks ülespuhutud reklaami detoxi kasulikkuse kohta uskuda, vahendab Women’s Health Magazine.

1. Tervislik keha suudab ise mürkide väljutamisega hakkama saada. Detox’i dieedid lubavad väljutada kehast kõik mürgid ja pestitsiidid, aga kehal on selleks olemas maks, neerud ja käärsool. Teaduslikult ei ole tõestatud, et ükski detox’i dieet töötaks paremini kui meie oma keha.   

2. Enamik detox’i dieete sisaldab väga vähe valku. Kuus klaasi rohelist mahla iga päev võib aidata kaasa ajutisele kaalukaotusele, aga kahjuks ei ole seal valku, mis aitaks kaasa lihaste kasvule. Põhimõtteliselt on su keha näljas ja kaalukaotus tuleb lihaste arvelt.

3. Detox’i dieedid soodustavad ebatervislikke toitumisharjumusi. Detox’i dieedid justkui õigustaksid ebatervislikke valikud. Mõtle ise, kui sa pead kümme päeva järjest jooma vett, milles on sidrunid, Cayenne’i pipar ja vahtrasiirup. Esiteks ei ole see täisväärtuslik toitumine ja teiseks oled ilmselt pärast seda kümmet päeva nii näljane, et haarad esimesel võimalusel burgeri ja friikartulite järele. See paneb sind omakorda süümepiinu tundma ja sa tahaksid uuesti detox’i teha. Lõppkokkuvõttes on see surnud ring.          

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles