Imeline avokaado-šokolaadivaht, mis sobib ka veganitele

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Tavapärasest šokolaadivahust on avokaadovaht oluliselt tervislikum ja lisaks ka täistaimne, aga maitse poolest ei jää see traditsioonilisematele magustoitudele kuidagi alla. Need, kes avokaadot pigem soolaseks toiduks peavad ei pea muretsema, selle maitse ei jää kuidagi domineerima, lubab retsepti autor, toidublogija Kadri Raig.  

See magustoit maitseb hästi kohe, kui valmis saab, aga üleöö külmkapis oodates on ka endiselt väga maitsev ning muutub natuke «tugevamaks». Kõrvale võib nautida näiteks vaarikaid või kirsse.

Vaja läheb:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 60 g kookospiima
  • Suts soola
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 2 küpset avokaadot
  • 1-2 spl agaavisiirupit

Sulata šokolaad veevannil. Selleks kuumuta suurema poti põhjas vesi ning aseta sellele potile kuumakindel kauss või teine pott nii, et selle põhi veeni ei ulataks ning sulata selles šokolaad. Soovitavalt võiks pealmise poti või kausi ääred laiemad olla nii, et veeaur kindlasti šokolaadini ei pääseks - see rikub kõik ära. 

Lisa samasse kaussi kookospiim ning sega korralikult läbi. Lisa ka sool ning vaniljeekstrakt.

Lase paar minutit jahtuda, lõika seni pooleks avokaadod ja võta neist kivid välja. Eemalda lusikaga avokaado viljaliha otse muu kraami juurde ning mikserda saumikserit kasutades siidiseks.

Viimasena lisa agaavisiirup - kõigepealt üks lusikatäis, mikserda ka see segamini ja maitse. Vajadusel lisa veel pisut siirupit.

Tõsta serveerimisnõudesse ja naudi kohe või järgmisel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles