Kuus lauset, mida naised ütlevad, aga mis tähendavad midagi muud

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

On stereotüüpne arvamus, et naised ei ütle seda, mida mõtlevad. See pole muidugi tõsi – kui naine ütleb ei, tähendab see ei.

Täpselt nagu vahel on mehed ebaselged ja ajavad hägust juttu, on naised väga otsekohesed – ei maksa teha liiga laiu üldistusi. Eeldada, et naine ei mõtle seda, mida ütleb, on pahatihti aga väga mugav mõtteviis, et ignoreerida, mida naine tegelikult ütleb.

Ask Men otsustas avada natuke mõne lause tausta, sest tegelikult on nii mõnigi stamplause, mille poole naised teatud olukordades pöörduvad. Põhjus pole selles, et naised ei suudaks olla otsekohesed – meid on nimelt alati õpetatud olema «kenad» ja «viisakad» ning mõnes olukorras on ebaselge olemine mõttekas.

1. Ta ütleb: «Mul on poiss olemas.»

Ta mõtleb: tal kas on tõesti poiss olemas või ta tahab, et sa lõpetaksid talle ligiajamise.

Miks ta nii ütleb: kahjuks ei võta paljud mehed äraütlemist kergelt ning liiga tihti muutuvad isegi agressiivseks. Lisaks võivad mõned mehed otsest äraütlemist võtta väljakutsena veelgi tugevamalt flirtima asuda. («No aga mulle teed ju ikka erandi?»)

Mida sa tegema peaks: liigu edasi ja jäta naine rahule.

2. Ta ütleb: «Sa oled nii hea sõber.»

Ta mõtleb: teie suhe on platooniline ja ta ei näe, et see muutuks.

Miks ta nii ütleb: mõnikord kannavad mehed oma naissoost sõprade suhtes südames leeki, ilma et seda välja ütleks, ja see paneb naised ebamugavasse olukorda. Naine võib tajuda, et tunded on õhus, aga ta ei taha seda otseselt teemaks võtta, et mitte teie suhet rikkuda ja samas mitte sulle ka liialt haiget teha. Ta tahab lihtsalt piirid paika panna:

Mida sa tegema peaks: võta tema sõnu tõena ning loobu mõttest, et te olete kunagi tulevikus midagi rohkemat kui sõbrad.

3. Ta ütleb: «Ma tulen! / Mul on nii hea!»

Ta mõtleb: ma teesklesin orgasmi.

Miks ta nii ütleb: orgasmi teesklevad mõnikord nii mehed kui naised ning põhjused selleks võivad olla erinevad – lõpetada väsitav vahekord või «kiita» meest, kes teeb kõik õigesti, kuid orgasm lihtsalt ei taha sel korral tulla.

Mida sa tegema peaks: enamasti ei pruugi sa teada, et see on juhtunud. Kui sa aga kahtlustad, et see on juhtunud, püüa talt küsida suunavaid küsimusi, selmet süüdistada. Uuri, kas saaksid veel midagi teha või kas on kohti, mida sa võiksid veel puudutada.

4. Ta ütleb: «Mul on sel nädalal nii kiire, räägime järgmine kord.»

Ta mõtleb: ma ei ole huvitatud sinuga kohtumisest.

Miks ta nii ütleb: nagu juba korra mainitud, siis sageli ei taha naised meestele otse ära öelda, kuna see võib kaasa tuua agressiivsuse ja asjatud probleemid.

Mida sa tegema peaks: jäta pall tema väravasse. Eelda, et ta ei taha sind enam näha ning kui tal oligi kiire, võtab ta sinuga varsti ühendust. Vahepeal liigu aga edasi ja suhtle inimestega, kes sinu vastu tõelist huvi üles näitavad.

5. Ta ütleb: «Kõik on hästi.»

Ta mõtleb: kõik ei ole hästi, aga ma ei viitsi sulle ilmselget seletada

Miks ta nii ütleb: see on kahetine. Ühest küljest on lapsik, kui naine teeskleb, et kõik on korras, kuigi seda pole. Teisalt võib olla tegemist olukorraga, kus sa tõesti oled talle haiget teinud ja ei suuda ilmselgest asjast ise aru saada.

Mida sa tegema peaks: püüa alustada dialoogi, aga õrnalt ja hellalt. Sa võid öelda, et näed, et kõik pole korras, aga kuna sa ei oska mõtteid lugeda, vajad siiski tema abi, et aru saada, mis lahti.

6. Ta ütleb: «Mu pea valutab.»

Ta mõtleb: ma ei taha seksida.

Miks ta nii ütleb: sest ta ei taha seksida ja «ei» võib öelda erinevatel viisidel.

Mida sa tegema peaks: ära suru seksi peale. See on oluline! Kui sulle tundub, et naine ei ole üleni asja juures ning on vähimgi kahtlus, et ta ei soovi sinuga seksida, siis võta samm tagasi ja mine tegele millegi muuga.

Nagu näha, on kahjuks üks väga levinud põhjus, miks naised teinekord ütlevad midagi muud, kui tegelikult mõtlevad, lihtne ja nukker – paljud mehed panevad nad tundma end ebakindlalt või ebaturvaliselt, et nad ei julge tõelist põhjust otse avaldada. Nii et kui mehed tahavad, et naised oleksid rohkem otsekohesed, tähendab see, et mehed peavad õppima ka äraütlemisele ja sõnale «ei» paremini reageerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles