Neli põhjust, miks naised peaksid rohkem rahast rääkima

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ishay Botbol / Panthermedia / Scanpix

Miks on rahast rääkimine tabu? 2014. aastal tehtud uuringus selgus, et üheksa naist kümnest tunnistas, et üldiselt nende sõprusringkonnas rahast ei räägita, aga samas tahaksid nad eelarve planeerimisest rohkem teada. Siin on neli põhjust, miks naised võiksid rohkem rahast rääkida. 

Teine uuring selgitas välja, et naised lihtsalt ei küsi palka juurde nii, nagu mehed seda teevad. Kui naised on enamasti pakutava palgaga nõus, siis mehed tõenäoliselt seisavad enda eest, et suuremat palka saada, vahendab Bustle.  

Võib-olla peetakse raha ikka veel ainult meeste valdkonnaks või naised ei taha lihtsalt palgaläbirääkimistest suuremat numbrit teha. Samas, kui naised tahavad teenida rohkem raha, et olla iseseisvamad, siis me peame seda selgelt väljendama.

Siin on viis põhjust, miks naised peaksid omavahel rohkem rahast rääkima.

  1. Raha ümbritsev saladuseloor hakkab vaikselt hajuma. Kõige lihtsam on rahast rääkida oma parimate sõpradega. Isegi üks vestlus võib olla valgustav ja muuta midagi.
  2. Sa saad teada, kui suur on sinu palk võrreldes teistega. Palgalõhe on teema, millest peab rohkem rääkima. See vajab ausat ja avatud diskussiooni. Võib olla selgub, et su sõbranna, kes töötab poole kohaga, saab sinust rohkem palka, aga sa ei teadnuki seda enne.
  3. Sa saad häid nippe, kuidas rahaga hakkama saada. Kõige parem nõu ja abi võib tulla täiesti tavalisest vestlusest. Kuula, mida teised teevad ja kui neil läheb hästi, siis õpi neilt, kuidas raha paremini planeerida.
  4. Sa tunned ennast iseseisvamana. Teadmised on võim ja kui sa saad iseseisvamaks, siis see tähendab, et sul on rohkem mõjuvõimu.

Mida vähem me rahast räägime, seda salapärasem see on ja see ei aita mitte kedagi. Seksist rääkimine ei ole enam nii suur tabu, miks peaks siis rahast rääkimine olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles