Mida ennustas Nostradamus aastaks 2017? (2)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nostradamus
Nostradamus Foto: AKG Images / Scanpix

Nostradamus oli 16. sajandil elanud Prantsusmaa filosoof, kelle järgijate sõnul on ta ennustanud nii mõnedki pöördelised sündmused maailma ajaloos. Seljataha jäi üsna seiklusrikas aasta, mis tõi maailmaareenil palju üllatusi.

Vaatame Expressi ja The Suni abiga, mida on Nostradamus lubanud aastaks 2017. Kas neid ennustusi tasub uskuda, jäägu muidugi igaühe enda otsustada.

  • Hiina võtab ette jõulisi samme, et parandada maailma «majanduslikku ebastabiilsust». Nostradamuse väitel on neil sammudel väga kaugeleulatuvad mõjud.
  • Itaaliat ootavad ees rasked ajad. Töötuse kõrge tase ning laenud muudavad Itaalia Euroopa finantskriisi epitsentriks. Itaalia pangasüsteem on tõelises jamas ning see on vaid jäämäe tipp.
  • Nostradamus ennustas, et globaalne soojenemine toob aastal 2017 kaasa «kuumasõjad» – kliima muutub ja ressursse jääb aina vähemaks. Kõige suuremaks ohuks pidas ta sõjanduses aga terroriste.
  • Nostradamus ennustas selleks aastaks Ladina-Ameerikas uut lainet ning riikidele enese taasmääratlemist. Valitsused liiguvad eemale vasakpoolsest poliitikast ning see loob soodsad tingimused rahutusteks rahva hulgas.
  • Praegune superjõud – viide tõenäoliselt Ameerika Ühendriikidele – muutub aina raskemini valitsetavaks ja aina ebakompetentsemaks, et maailma juhtida. Ideoloogiline kahestumine, poliitkorruptsioon ja kasvav ebavõrdsus ei aita asjale kaasa.
  • Maailma energiatööstus sõltub aina enam päikeseenergiast, mis aitab Nostradamuse sõnul leevendada aina kallimaks muutuvat elektrienergiat ning mõjub soodsalt ka kliimamuutusele.
  • Kommertskosmoselennud on reaalsus, kuid seda vaid orbiidi piirides, edasi juba on asjad keerulisemad.
  • 2017 on aasta, mil Ukraina ja Venemaa saavutavad kokkuleppe, kuigi Nostradamus ei osanud ennustada kokkuleppe sisu. USA on selle vastu, kuid Euroopa Liit ja Saksamaa tervitavad rahulepet.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles