Ennustusportaal: Eesti võtab tippkokkade olümpial aegade kõrgeima tulemuse

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rooz tippkokkade võistlusel Bocuse d'Or.
Dmitri Rooz tippkokkade võistlusel Bocuse d'Or. Foto: Margus Johanson

Sel nädalal, 24.– 25. jaanuaril toimub tippkokkade olümpiaks tituleeritud suurvõistluse Bocuse d’Or-i finaal Prantsusmaal Lyonis. Eestit on esindamas tippkokk Dmitri Rooz, kes on võidelnud välja koha finaalis ja astub võistlustulle juba 25. jaanuaril. Kas tal õnnestub ületada Eesti senine kõrgeim positsioon finaalis ehk 14. koht? Eesti vanima ja suurima ennustusportaali Triobeti analüütikud annavad oma hinnangu.

Triobeti ennustusvaldkonna eksperdi Markus Jalaka sõnul on võrdlus Bocuse d’Or-i ning olümpia või muu spordi suurvõistlusega igati kohane nii pingelise ja põhjaliku ettevalmistuse kui ka kohapealse võistluspäeva pinge seisukohalt.

«Kohati võib öelda, et gastronoomia tipus on rebimine isegi tihedam kui mõnel suurel tiitlivõistlusel spordis,» selgitab Jalakas. «Finaalis võtavad mõõtu juba vaid 24 parimat tippkokka üle kogu maailma, kellest suur hulk esindab pika ajalooga kulinaaria suurriike. Eesti on siin pigem uus tulija, kuid meie riigi esindajad on juba korduvalt Lyonis finaalis võistelnud ning tõestanud, et pakume kõva konkurentsi. Koefitsiendid näitavad, et Rooz ületab senise Eesti kõrgeima, 14. koha 40-protsendilise tõenäosusega.»

Dmitri Rooz on Eestit esindamas Bocuse d’Or-il teist korda – esimesel korral jäi ta 2010. aastal finaalist kõrvale, mistõttu usub Jalakas, et mehe võitlusvaim on ilmselt seekord veelgi tugevam ning võime oodata üllatusi.

Läbi aastate on kõige edukamalt Bocuse d'Or-il enda riiki esindanud Prantsusmaa ning Norra kokad. Triobeti ennustuste kohaselt võib sel aastal üllatada ja esimese koha napsata Ungari, kelle võidukoefitsient on 3,00. Talle järgnevad USA ja Norra, vastavalt koefitsientidega 3,50 ja 5,50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles