Tutvus põnevate ja eksootiliste toidutaimedega rikastab söögilauda
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas sa tead, kui palju saab tegelikult taimi toidulaual ära kasutada? Kui sa tahaksid sellest rohkem teada saada, siis tasub kiigata Tallinna botaanikaaeda. Seal saab 28. jaanuarist kuni 5. veebruarini näha põnevate ja eksootiliste toidutaimede näitust «Taimne eksootika toidulaual».
Näituse ühe kuraatori Krista Kauri sõnul pakub eksootiliste toidutaimede maailm piiramatuid võimalusi toidulaua rikastamiseks. «Uute ja eksootiliste nimetustega taimede kasutusvõimalusi lihtsalt ei teata. Seetõttu võivad vähem tuntud viljad, seemned, lehed, varred või mugulad jääda proovimata,» räägib Kaur.
Kauplustes müüakse huvitava maitsega eksootilisi puuvilju, seemneid, pähkleid, aga ka magusamaitselisi taimi, vürtse ja vetikaid. «Meeldiva maitsega jakoonijuurest tehtud siirup on suurepärane valge suhkru asendaja, mida soovitan julgelt kasutada toitude magustamiseks. Erinevaid vetikaid võiks samuti toidu valmistamisel kasutada,» ütleb Krista Kaur.
Näituse teemal toimuvad nädalavahetustel tasuta ekskursioonid ning osaleda saab eraldi tasu eest eelregistreerimisega töötubades, kus valmistatakse toortoitu.