Tutvus põnevate ja eksootiliste toidutaimedega rikastab söögilauda

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harilik kakaopuu Theobroma cacao
Harilik kakaopuu Theobroma cacao Foto: Tallinna botaanikaaed

Kas sa tead, kui palju saab tegelikult taimi toidulaual ära kasutada? Kui sa tahaksid sellest rohkem teada saada, siis tasub kiigata Tallinna botaanikaaeda. Seal
 saab 
28. jaanuarist kuni 5. veebruarini näha põnevate ja eksootiliste  toidutaimede näitust «Taimne eksootika toidulaual».

Näituse ühe kuraatori Krista Kauri sõnul pakub eksootiliste toidutaimede maailm piiramatuid võimalusi toidulaua rikastamiseks. «Uute ja eksootiliste nimetustega taimede kasutusvõimalusi lihtsalt ei teata. Seetõttu võivad vähem tuntud viljad, seemned, lehed, varred või mugulad jääda proovimata,» räägib Kaur.

Kauplustes müüakse huvitava maitsega eksootilisi puuvilju, seemneid, pähkleid, aga ka magusamaitselisi taimi, vürtse ja vetikaid. «Meeldiva maitsega jakoonijuurest tehtud siirup on suurepärane valge suhkru asendaja, mida soovitan julgelt kasutada toitude magustamiseks. Erinevaid vetikaid võiks samuti toidu valmistamisel kasutada,» ütleb Krista Kaur.

Näituse teemal toimuvad nädalavahetustel tasuta ekskursioonid ning osaleda saab eraldi tasu eest eelregistreerimisega töötubades, kus valmistatakse toortoitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles