Austraalia naine ei jõudnud ligi kuuekilost hiigelbeebit sünnitades haiglasse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson/ Panther Media/ Scanpix

Austraallanna Nina Tassell tõi 26. jaanuaril oma poja kodus ilmale nii kiiresti, et ei jõudnud esikust kaugemale. Loo teeb aga huvitavamaks tõik, et vastsündinud beebi kaalus peaaegu kuus kilo. 

37-aastane Perthi naise sünnitus kestis vaatamata lapse suurusele vaid tund aega. Kell 9 hommikul tulid veed ära ja kui Nina ning tema abikaasa Adam hakkasid haigla poole sättima, läks juba kiireks, edastab Daily Mail.

Õnneks oli nende juures ka mehe õde, kes helistas haiglasse ja sai arstilt juhtnööre, kuidas sünnitajat aidata. Adam võttis poja ise vastu. «Ta pea jäi natuke kinni, kuid Nina vahetas asendit, ma nägin lapse kulme ja siis tuli ülejäänud keha ilusti välja,» rääkis uhke isa. «Ta tegi veidi sellist häält nagu köhiks ja me teadsime, et temaga on kõik korras.»

Peagi saabus kiirabi ja viis nad haiglasse. Günekoloog Michael Gannon märkis, et nii suure lapse sünnitamise juures oli palju riske, kuid õnneks said vanemad kõigega õigesti hakkama. 

Vastsündinu oli 59 cm pikk ja kaalus 5,95 kilo. Nii suuri beebisid sünnib haruharva, keskmise lapse sünnikaal on 3,3 kilo ja pikkus 51 cm. Praegu veel nimetu Tassellite perepoeg oli ajaline ja sündis kolm päeva enne tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles