Samm-sammult puhituse ja punnis kõhu vastu

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Punnis kõht ja ebameeldiv tunne? Võib-olla liialdasid eile õhtusöögiga või sõid midagi raskesti seeditavat. Siin on sulle mõned asjad, mis leevendavad puhitust ja korrastavad ainevahetust organismis.

Alusta päeva õigesti. Joo esimese asjana hommikul klaas sooja vett sidruniga. See stimuleerib seedetrakti, mille tulemusena võtab keha toitaineid paremini vastu ja väljutab toitu kergemini.

Tarbi palju vett, aga õigesti. Ilmselt praeguseks sa juba tead, et vesi on kogu keha ja tervise jaoks väga oluline, sealhulgas ka ainevahetuse jaoks. Aga vett peab jooma õigesti. Selmet kulistada alla suures koguses vett korraga, võta parem väiksed lonkse kogu päeva vältel. Vastasel korral võid oma organismi šokeerida ja põhjustada veel suuremat puhitust.

Söö toite, milles on palju vett. Nagu öeldud, siis vesi on kõige olulisem. Lisaks selle joomisele proovi süüa ka veerikkaid toite, nagu kurki, arbuusi ja ananassi, millest saab su keha samuti vett ammutada.

Söö banaani. Miks banaani? Neis on palju B6-vitamiini, magneesiumi ja kaaliumi, mis aitavad vett väljutada, aga hoiavad kõhu samal ajal korras.

Söö teadlikult. Kui sa kugistad oma toidu kolme minutiga alla, siis sa neelad palju õhku, mis võib ka puhitust põhjustada. Näri aeglasemalt ja söö teadlikumalt. Lisaks võid proovida pärastlõunasest nätsust loobumist, mis võib ka puhitust võimendada.

Proovi natukene joogat. Kiired ja lihtsad joogapoosid kiirendavad verevoolu soontes ja mürkide väljutamist kehast.

Lõpuks tee endale kõhumassaaži. Rootsi Umea ülikoolis tehtud uuringust selgus, et alakõhu masseerimine suurendab verevoolu, lõdvestab lihaseid, vähendab puhitust ja leevendab isegi päevadest tingitud krampe. (PureWow)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles