Miks tekib raseduse ajal suurem seksiisu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stefan Redel/ Panther Media/ Scanpix

Seksiekspert Tracey Cox on kirjutanud seksist 16 raamatut ja aastate jooksul on talt küsitud palju juhuslikke seksiteemalisi küsimusi. Üks teema, mis paneb naisi pead murdma, on rasedusaegne libiido tõus. On see normaalne ja mis seda põhjustab?

«Peamiselt on selle põhjuseks hormoonid,» selgitab Cox Daily Mailis. «Nais- ja rasedushormoonide kontsentratsioon on kehas niivõrd palju tõusnud, et rinnad ja suguelundid on suurenenud ning seetõttu ka tundlikumad kui kunagi varem.»

Seksperdi sõnul ei pruugi selline olukord enam kunagi korduda, mistõttu võib end vähemalt selle teadmisega uuesti rasedaks jäädes lohutada, kui sünnitus hirmu teeb.

«Paljud rasedad naised avastavad, et sel ajal on seks erutavam ja rahuldustpakkuvam - nii mõnigi saab alles siis esimest korda orgasmi, mõni veel mitu tükki järjest,» ütleb Cox. 

«Östrogeeni tõusu tõttu suureneb vaagnapiirkonna verevarustus ja põhjustab sellist tursumist, mis tavaliselt esineb vaid seksuaalse erutuse korral. Seepärast on sensoorsed närvilõpmed ülitundlikud - ilma igasuguse stimulatsioonita - tekitades väga kiiret erutust.»

Coxi sõnul võivad paisunud rinnad samuti mõjuda erutavalt nii partnerile kui rasedale naisele endale. Veel on lapseootuse ajal naisel rohkem loomulikku libestit, mis tähendab, et ta on penetratsiooniks kiiremini valmis. 

«Seks on muide raseduse ajal täiesti ohutu, kui te just ei tee mingeid akrobaatilisi trikke ja kui see ei ole meditsiinilistel põhjustel välistatud. Kui naine on terve, võib ta seksida kuni raseduse lõpuni välja,» kinnitab Cox. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles