Varem hommikueineks 8 burgerit söönud naine kaotas pärast insulti üle poole oma kehakaalust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiffaney Anderson.
Tiffaney Anderson. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Vahel juhtub, et eluohtlikult rasvunud inimesed ei saa eluviisi muutmiseks motivatsiooni enne, kui surm uksele koputab. Nii juhtus ka 26-aastase Tiffaney Andersoniga, kes oli kiirtoidust sõltuvuses ja sõi üle 11 000 kilokalori päevas. 

Tiffaney Anderson
Tiffaney Anderson Foto: Caters News Agency/Scanpix

Tiffaneyl oli kombeks süüa igal hommikul koguni kaheksa McDonald'si burgerit. Ka ülejäänud päeva jooksul sõi ta peamiselt burgereid, pitsasid ja jõi limonaadi. Selle tulemusel kaalus ta lõpuks 190 kilo ja jäi pangale võlgu, sest maksis toidu eest krediitkaardiga tuhandeid dollareid aastas, kirjutab Daily Mail. 

Tiffaney oma teekonna alguses. / Caters News Agency / Scanpix
Tiffaney oma teekonna alguses. / Caters News Agency / Scanpix Foto: TIFFANEY ANDERSON / CATERS NEWS/Caters News Agency

Otsustav hetk elu muutmiseks saabus siis, kui Tiffaney ootas oma teist last ja sai kuuendal raseduskuul mini-insuldi. «Ma sõin pidevalt iga hinna eest kiirtoitu, mu toit oli nii kaloririkas, et võtsin väga kergesti juurde,» ütles ta. «Tööle minnes tellisin nelja muna, juustu ja vorstidega McGriddlesi ning suure šokolaadi-frappe. 20 minuti pärast olin McDonald'sis tagasi, juba teist korda, ja tellisin enne tööle minekut täpselt sama toidu veel. Mõni kord jõudsin varem tööle ja varjasin end puhkeruumis, sest tundsin enda pärast vastikust – tundsin enda küljes vaid söödud kiirtoidu lõhna.»

Et toidusõltuvust varjata, kandis ta alati väga suurt käekotti, kuhu toit ära mahuks. Häbenedes teiste pilke, läks ta sööma tualetti või autosse. 

«Ma teadsin, et olen suur, aga ma ei näinud end kunagi päris nii suurena kui tegelikult olin. Ma arvan, et aja jooksul tekkis mul kehadüsmorfia. Kehakaalu tõttu sain raseduse ajal mini-insuldi, mis oli meeldetuletuseks, et kui ma midagi ette ei võta, suren ära.»

Poolel teel. / Caters News Agency / Scanpix
Poolel teel. / Caters News Agency / Scanpix Foto: TIFFANEY ANDERSON / CATERS NEWS/Caters News Agency

Tiffaney rasvumise taga on paljuski süüdi isa, kes teda vaimselt ja füüsiliselt väärkohtles. «Mul oli väga raske lapsepõlv, keskkooli ja ülikooli lõpetasin kodutuna, sest pidin pere juurest eemale saama,» meenutab ta, et teda kiusati ja tõrjuti nii kodus kui ka koolis. See pani teda veelgi rohkem sööma. 

Kehakaalu alla saamiseks tehti Tiffaneyle maovähendusoperatsioon, kui ta kehamassiindeks oli juba 54,5. Peale jätkuva insuldiohu oli tal ka liiga kõrge vererõhk ja südameprobleemid. Suure kaalu tõttu paindusid jalad sissepoole, mistõttu kaotas naine pikkusest koguni 7 cm ning teda tabasid probleemid luudega. 

/ Caters News Agency / Scanpix
/ Caters News Agency / Scanpix Foto: TIFFANEY ANDERSON / CATERS NEWS/Caters News Agency

Hiiglaslike mõõtude tõttu ei mahtunud ta kompuutertomograafia masinasse ja ka ehhokardiogramm ei õnnestunud, sest paksu rasvakihi alt ei suutnud masin südamelööke tuvastada. «Varem oli mu südamelöögisagedus puhkeasendis 170 lööki minutis, nüüd aga 60. Süda pidi nii suure kaalu tõttu kõvasti pingutama.»

/ Caters News Agency / Scanpix
/ Caters News Agency / Scanpix Foto: TIFFANEY ANDERSON / CATERS NEWS/Caters News Agency

Pärast maovähendusoperatsiooni hakkas kaal langema, kuigi Tiffaney sõnul oli see väga raske. Lõpuks õnnestus tal kokku kaotada üle saja kilo oma suurimast kehakaalust. Suure kaalulanguse tõttu on Tiffaney nahk väga välja veninud ja ta kogub raha, et minna operatsioonile. 

«Nahk näeb väga vastik välja, seda võib venitada üle kõhu ja selja. See ripub ja on nii jälk, et ma tunnen end siiamaani rasvununa. Unistan, et juhtuks mingi ime ja ma saaksin üleliigsest nahast lahti, aga operatsioon on nii kallis, et mul ei ole selleks raha. Ma olen väga õnnelik, et sain üleliigsest kaalust lahti, aga ma tahaks tunda end ilusana,» tunnistab ta. «Ma ei taha enam peeglist näha seda 190-kilost naist, seepärast ma raha kogungi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles