Kolm halba harjumust, mis ei motiveeri trenni tegema

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Varin Rattanaburi / Panthermedia / Scanpix

Nüüdseks teavad ilmselt kõik, et trenn on osa tervislikust eluviisist. See leevendab stressi, ennetab haiguste teket, parandab mälu ja hoiab vormis. Mis siis, kui sul lihtsalt ei ole motivatsiooni, et trenni teha? 

Ükskõik, kas oled või ei ole füüsiliselt aktiivne, võib olla, et su senised halvad harjumused takistavad sul edasisi samme tegemast. Siin on kolm harjumust, mis ilmselt viivad salaja motivatsiooni.

  1. Sa oled kinni ühes kindlas rutiinis. Kui sa teed kogu aeg samu harjutusi, siis sa ei arene. Florida ülikoolis tehtud uuringust selgus, et erinevad treeningud tekitavad suuremat sõltuvust ehk suurendavad motivatsiooni. Mida erinevamad harjutused ja treeningud, seda rohkem hoiad sa omad mõistust ja keha töös. See on põnev ja väljakutsuv.
  2. Sa ei joo piisavalt vett. See on üks olulisemaid asju, kui sa tahad regulaarselt trenni teha. Vesi moodustab 60 protsenti meie kehast. See on äärmiselt oluline rakkude igapäevaseks tegevuseks. Veepuudus võib põhjustada peavalu ja kroonilist väsimust. Proovi juua vett iga päev ja mitte ainult trenni ajal, vaid ka enne treeningut. Hoidu magusatest spordi- ja energiajookidest, mis annavad sulle korraks energiat, aga pärast oled veel väsinum kui enne.
  3. Sa ei söö hommikusööki. Ameerika Journal of Clinical Nutrition leidis, et inimene on füüsiliselt aktiivsem, kui ta sööb igal hommikul korralikult hommikusööki. Regulaarselt igal hommikul süües on su kehal palju rohkem energiat, et päev vastu pidada. See ennetab väsimust, peavalusid ja annab motivatsiooni. Hommikusöök võiks olla lihtne ja kerge ning sisaldada valku.

Ole enda vastu aus. Kui suudad nendest harjumustest loobuda, siis tekib ka rohkem motivatsiooni trenni teha, vahendab Verily Magazine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles