Retseptisoovitus: chia-puding kookosega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha chia-seemnetest pudingit, mis sobib imehästi nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks.

Chia-puding kookosega

  • 1 dl chia-seemneid
  • 2 dl kookospiima
  • 1-2 dl vett
  • Suts soola
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1-2 spl agaavisiirupit
  • Serveerimiseks erinevaid puuvilju

Juhtnöörid

Sega omavahel kokku kookospiim, 1 dl vett, näpuotsatäis soola, vaniljeekstrakt ja 1 spl agaavisiirupit.

Lisa chia-seemned ning sega korralikult segamini. Jäta vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem kui üleöö külmkappi paisuma.

Sõltuvalt kasutatavast kookospiimast ja seemnetest võib juhtuda, et vedelikust jääb väheseks ning seemned imavad selle kõik sisse - sel juhul lisa lihtsalt veel vett ning sega kõik taas omavahel segamini. Konsistents peaks jääma küll tugev, aga ikkagi kreemine ja kergelt laiali vajuv.

Kui puding valmis, siis maitse ning lisa soovi korral veel pisut siirupit.

Tõsta serveerimispokaalidesse ning kuhja üle meelepäraste puuviljade ning marjadega. Mina kasutasin sel korral papaiat, granaatõuna ning vaarikaid, aga loomulikult sobib kõik, mis hetkel kätte juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles