Teadlased tegid kindlaks, millised huuled on naistel kõige ahvatlevamad

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miranda Kerri huuled on uuringu järgi ideaalilähedased.
Miranda Kerri huuled on uuringu järgi ideaalilähedased. Foto: Emma McIntyre/AFP/Scanpix

Selfiajastul on naised hakanud oma huultele varasemast rohkem tähelepanu pöörama, et piltidel hakkaks pringid huuled esimesena silma. 2015. aastal paigaldati USAs koguni 27 400 huuleimplantaati. Mida näevad õigupoolest välja täiuslikud huuled? Tuleb välja, et atraktiivseks peetakse siiski loomulikuma välimusega huuli.

Väljaandes JAMA Facial Plastic Surgery avaldati 2017. aasta veebruaris uuring, milles California Ülikooli teadlased näitasid 400 katses osalejale järjestikku pilte noortest naistest, kel olid erineva kujuga huuled, ja palusid neil hinnata 10 palli süsteemis, kui atraktiivseks nad nähtud huuli peavad, vahendab Redbook.

Esiteks näidati osalistele pilte naisest, kelle huuli oli muudetud kas pringimaks või kitsamaks. Seejärel said nad näha teist pildiseeriat naisest, kellel muudeti ülahuule ja alahuule suurust vaheldumisi, et välja selgitada parim huulte proportsioon.

Tulemustest selgus, et katsealustele meeldisid kõige rohkem sellised huuled, mida oli naise loomulikest huultest 50 protsenti suuremaks muudetud. Kõige atraktiivsemaks peeti selliseid huuli, mille puhul on alahuul ülahuulest kaks korda laiem. Uuringu kaasautori Natalie Popenko sõnul on sellised huuled näiteks Miranda Kerril ja Alessandra Ambrosiol. 

Kuna paljud kuulsused lasevad nii üla- kui alahuuli täidlasemaks muuta, oli tulemus teadlaste sõnul üllatav, sest tegelikult ei peeta suurt ülahuult eriti atraktiivseks. Seetõttu soovitavad uurijad trendist mööda vaadata ja oma huulte pärast mitte põdeda, sest paks ülahuul on ebaloomulik ja hakkab proportsioonide nihke tõttu kergesti silma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles