President Kaljulaidi rõivad valmistas Margit Mehilane (14)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid abikaasa Georgi Maksimovski vabariigi aastapäeva vastuvõtul
President Kersti Kaljulaid abikaasa Georgi Maksimovski vabariigi aastapäeva vastuvõtul Foto: Erlend Štaub

President Kersti Kaljulaid teatas oma Facebooki postituses, et kannab Eesti Vabariigi 99. aastapäeva pidulikul kontserdil ja vastuvõtul koos abikaasaga seto rahvarõiva ainetel valminud komplekte. Georgi-Rene Maksimovski on pärit Setomaalt. 

«Mõlemad komplektid valmistas Setomaa rahvarõivameister Margit Mehilane, kes valiti 2016. aasta oktoobris ka Eesti aasta käsitööettevõtjaks,» seisab presidendi Facebooki postituses.

«Meie rõivaste valmimisele aitasid kaasa mitmed Setomaa parimad käsitöömeistrid setode käsitööliste katuseorganisatsiooni Seto Käsitüü Kogo kaudu. Suur aitäh rõivameistritele! Soovime ilusat pidupäeva õhtut kõikidele Eestimaa inimestele!»

Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest
President Kersti Kaljulaid pidas Tallinnas Estonia kontsedisaalis vabariigi aastapäeva kõne. Исторический момент для Керсти Кальюлайд.
President Kersti Kaljulaid pidas Tallinnas Estonia kontsedisaalis vabariigi aastapäeva kõne. Исторический момент для Керсти Кальюлайд. Foto: Liis Treimann
Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles