Kolm põhjust, miks vanadus on eelis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakusel on mitmeid plusse.
Eakusel on mitmeid plusse. Foto: SCANPIX

Teadusajakiri PLOS One avaldas artikli, milles Ameerika psühholoogid tõid välja vanaduse eelised. Miks siis on hea olla eakas?
 

Lähtudes positiivsest psühholoogiast, soovisid teadlased inimestele mitmeid vanadusega kaasnevaid ilmselgeid eeliseid tutvustada, vahendas geniusbeauty.com.

1. Psühholoogide väitel saavad vanemad inimesed armusuhetest suuremat naudingut. Pealegi on neil lüüasaamisi kergem taluda.

2. Uuringud on näidanud, et aastate lisandudes muutuvad inimesed enesekindlamaks ning nooruses tajutud kompleksid jäetakse seljataha.

3. Eakamad on palju targemad kui noored ning enda elukogemuste varal leiavad nad keerulistest olukordadest lihtsamini väljapääsu.

Kirjutise autorid viitasid lisaks mõningatele puhtfüüsilistele eelistele, mis vanadusega kaasnevad – näiteks aeglustub rasunäärmete töö, mistõttu paraneb naha kvaliteet ning väheneb läige ja akne. Lisaks taandub aegamisi karvakasv kehal ja väheneb higieritus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles