Täna «Radaris»: Monika Helme: kui noor leiab raha juuksepikendusteks, leiab ta selle ka abordiks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Helme
Monika Helme Foto: Radar / Kanal 2

Tänases «Radaris» astuvad kaamera ette Eesti kõige konservatiivsema ja mehelikuma erakonna naispoliitikud. «Mart Helme on minu iidol,» ei varja EKRE üks väheseid naispoliitikuid Helle Kullerkupp.

«Riigikogus istuvad praegu mitmed minust vähem hääli saanud inimesed,» tõdeb Mart Helme abikaasa ja EKRE volikogu liige Monika Helme, kuid tunnistab uhkusega: «Mina olen vabakutseline.»

EKRE naispoliitikute üheks põhiliseks poliitiliseks mureteemaks on hiljutine seadus, mis lubab alates 16aastastel tütarlastel ise otsustada abordi üle. Nad ei ole sellega nõus.

 «Ma arvan, et me saaksime väga hästi hakkama,» kinnitab 12-aastase tütre ema Monika Helme küsimuse peale, mida teeks tema, kui nelja aasta pärast võsuke lapseootele peaks jääma.

Kui aga haigekassa aborti ei rahasta, siis tekib küsimus, kes rahastab alaealiste aborte? 16aastastel ei ole ju enda raha.

«Kui kellelgi väga vaja on, siis ta leiab selle raha,» räägib Monika Helme. «Täpselt samamoodi nagu ta leiab raha juuksepikendusteks või küünetehniku juurde minekuks.»

Mida arvavad juhtivad EKRE naised Donald Trumpist, Mart Helmest ning kuidas nad mehelikus konservatiivses erakonnas üldse juhtpositsioonidele pääsevad, seda näeb lähemalt täna õhtul «Radaris» kell 20 Kanal 2-s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles