Tähista täna rahvusvahelist õnnepäeva

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Õnnelikkus paistab välja ja nakatab tihtipeale teisigi sinu ümber. Pakume välja, kuidas tähistada täna 20. märtsil rahvusvahelist õnnepäeva. 

California ülikoolis on õnnelikkust uuritud rohkem kui 20 aastat. Psühholoogia professor Sonja Lyubomirsky selgitab, et positiivsed tegevused annavad positiivset energiat ning muudavad inimese mõtlemist ja käitumist. Rahvusvahelisel õnnepäeval võiks teha midagi, mis suurendab esiteks iga ühe enda õnnetunnet, aga paneb meid tegema häid tegusid ka teiste jaoks. 

Siin on kolm lihtsat asja, kuidas maailma paremaks paigaks muuta, vahendab Mnn. Alati võid ka ise midagi toredat välja mõelda.

  1. Tasu oma seljataga seisva inimese kohvi eest. See on tore viis, kuidas kedagi üllatada ja selle inimese päeva rõõmsamaks teha. Viimastel aastatel on uuritud ka seda, et tänu sotsiaalmeediale jõuavad väiksemad heateod palju suurema publikuni kui varem ja nende mõju on mitmekordne.
  2. Tee võõrale kompliment. Kui sa teed kellelgi positiivse komplimendi, siis sa muudad teise inimese päeva eriliseks ja meeldejäävaks. Komplimendid ei pane ainult teisi ennast hästi tundma, vaid tõstavad sinu enesekindlust. Selleks et teha siirast komplimenti, pead sa otsima teises midagi head ja see omakorda paneb sind ka iseennast teises valguses nägema. Sa mõistad ühtäkki, et austades teisi, saad sa vastu samapalju armastust.
  3. Kui sa tõesti tahad kellegi päeva paremaks teha, siis kirjuta talle tänukiri. Vali keegi, kellele sa ei ütle iga päev, kui tänulik sa oled, et ta su elus on. Kirjuta üles, mida see sinu jaoks tähendab ja kui tänulik sa talle tegelikult oled. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles