Viis imelikku asja, mis juhtuvad su kehaga päevade ajal

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ilmselt teavad kõik naised, et päevad ei ole alati just kõige meeldivam aeg kuust. Tihti juhtub nii, et sul samal ajal väga tähtis üritus ja avastad viimasel hetkel, et sul ei ole ühtegi tampooni varuks. Kõik see lisaks kahtlasele tujule ja piinavale kõhuvalule. 

Now To Love vahendas, mis on need viis asjad, mis võivad su kehaga päevade ajal juhtuda.

  1. Sa hakkad tihedamini tualetis käima. Mõnel naisel kaasneb päevadega kõhukinnisus, teisel ainevahetus kiireneb.
  2. Sa oled võib-olla natukene vallatum. Järku tunduvad sulle kõik mehed palju atraktiivsemad ja isegi kõige läägemad komplimendid kõlavad ühtäkki armsalt.
  3. Su hääl võib muutuda. 2011.aastal leiti, et menstruaaltsükkel mõjutab naise häält ja mehed on võimelised erinevusi eristama. Koguni 35 protsenti meestest arvas hääle järgi ära, millal on naisel päevad.
  4. Sul võib olla esmaspäeva meeleolu terve nädal. 2014. aastal selgitati välja, et päevade ajal kogevad naised kõhus krampe, mis mõjutavad ka ajutööd ja kognitiivseid võimeid, mis võivad mõjutada negatiivselt rööprähklemise ja keskendumise võimet.
  5. Su nahk võib olla väga tundlik. Kõik, kes on sellel ajal vahatamas või kulme kitkumas käinud, siis teavad, et järsku on su valulävi palju madalam kui muidu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles