Faktid, mille teadmine võib parandada su seksielu

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Sa võid arvata, et tead seksist kõike, mis sellest teada on, aga kas see on tõesti nii?

Psychology Today toob välja kuus üllatavat fakti, mis võivad su perspektiivi muuta.

  1. Mehed tõesti tahavad, et naised saaksid orgasmi. Hoolimata sellest, mida popkultuur tahab sind panna arvama, on mehed looduslikult seatud nii, et nad pööravad naisele seksi ajal tähelepanu. Neuroteadlased kinnitavad, et kui naine ei näi ühet nautivat, siis paneb see mehe muretsema («Kui mina teda ei rahulda, siis kes rahuldab?») ning ka lühiajalistes suhetes on mehed motiveeritud oma partnereid rahuldama. Viimast küll rohkem selleks, et hoida oma mainet, mitte et tagada suhtes truudus.
  2. Ovulatsioon muudab atraktiivsust mõlema soo jaoks. 12–48 tunnil kuus, mil naine ovuleerib, mõjub see armujoogina nii meestele kui naistele endile. Üks uuring näitas, et naised tunnevad siis tõmmet tüüpiliste alfaisaste suhtes. Üks teine uuring aga näitas, et meeste jaoks tundub ovuleeriva naise higilõhn ligitõmbavam.
  3. Noored mehed tunnevad survet kiiresti seksida (isegi, kui nad ei taha). Noormehed pole ilmtingimata seksihullud maniakid, kirjutab Rachel Hills, raamatu «Seksimüüt» autor. Üks hiljutine uuring näitas, et 21 protsenti 15–21-aastastest noormeestest tunnevad, et naine survestab neid kiirelt voodisse jõudma ja 56 protsenti tunnistas, et tundsid kergendust, kui naine tahtis seksiga oodata.
  4. Et aru saada, kas teie vahel on säde, kulub vähem kui sekund. Tuleb välja, et su ajul läheb vaja vaid poolt sekundit, et otsustada, kas potentsiaalne partner on sinu jaoks kuum või mitte, leidis 2008. aasta uuring. Mis veel põnevam: aju jaoks kulub veegi vähem aega, et ebaatraktiivne inimene identifitseerida.
  5. Mehed on suuremad ja paremad valetajad (mis puudutab seksi). Raamatu «The Male Brain» autor dr Louann Brizendine märgib, et kui mehed seksi teemal valskust ajavad, nende hääles praktiliselt puudub värin, mistõttu on nende valed seda veenvamad. Tuleb ka välja, et 44 protsenti meestest on valmis naise vastu huvi teesklema, et nendega seksida.
  6. Õnnelikud paarid usuvad, et hea seksi jaoks tuleb vaeva näha. Müüt, et õnnelike paaride jaoks kestavad mesinädalad igavesti, on vale. Tegelikult kipub pärast esimest paari aastat kirg kuhtuma enamike paaride jaoks. Toronto ülikooli hiljutine uuring näitas, et rahuldustpakkuva suguelu võti peitub mõistmises, et selleks on vaja vaeva näha, et kire elushoidmine nõuab tööd.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles