Neli moodsa džentelmeni tunnusjoont

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kahjuks võib liiga kergelt jääda mulje, et maailmast on kadunud tõelised džentelmenid, kes oskaksid naistega suhelda. Tasub sul vaid internetis sõna võtta, kui sind tunduvad ümbritsevat mehed, kes teevad su arvamust maha, kirjeldavad värvikalt, mis suguakte nad sinuga ette sooviks võtta või saadavad sulle küsimata fotosid oma privaatkehaosadest.

Õnneks aga leidub muidugi ka mehi, kellega suhtlemine on puhas nauding, sest isegi, kui teie arvamused ei ühti, austavad nad sind inimesena. Kuidas neid terasid sõkaldest eristada?

1. Džentelmen on viisakas. Ära aja seda segamini igavaga – me ei räägi siin poosetavast kutist, kes sulle esimesena baaris ligi hakkab ajama, võttes üles päevapoliitika, tehes kulunud komplimente või ajades sisutühja viisakusjuttu. Tõeline džentelmen on peenetundelisem, vestlusesse pühendunud ja viisakas. Ta ei ole seksuaalselt agressiivne, selle asemel tutvustab ta end ning asub viisakalt sinuga tõelisse vestlusse. Ta on huvitatud sinu tundma õppimisest ning oma käed hoiab ta paigal.

2. Džentelmen osaleb aktiivselt vestluses. Ta on alati vesteldes kohal, hoolimata situatsioonist. Ta mitte ainult ei küsi teemakohaseid küsimusi, mis näitab, et ta pöörab sulle tähelepanu, vaid panustab ka ise vestlusse. Ka tema kehakeel annab tunnistust sellest, et ta on süvenenud.

3. Ta ignoreerib iganenud stereotüüpe. Härrasmees läheneb asjale moodsalt – kui sa tahad ise oma söögi eest maksta, avada ust või teha ükskõik mida muud, ei tule tal pähe solvuda, vaid ta austab sinu iseseisvust. Ta austab, et sa oled temaga võrdne ning ta on teadlik kõikidest neist takistustest, millega naised tänapäeval silmitsi peavad seisma, ta ei ütle iialgi: «Noh, asjad võiksid olla hullemini.»

Tugevad naised ei ohusta tema maskuliinsust, tugevad naised hoopis intrigeerivad teda ja annavad talle veelgi enam enesekindlust. Miks? Sest tugevad naised on seksikad, kirjutab Elite Daily.

4. Džentelmen kohaneb iga situatsiooniga. Ta oskab sotsiaalsetest vihjetest aru saada ka siis, kui sa talle korvi annad. Ta ei tee sind iialgi maha, ei kutsu sind mõnitavate nimedega ega käitu nagu hellitatud jõmpsikas. Selle asemel kõnnib ta viisakalt minema.

Džentelmen mitte ainult ei vestle sinuga viisakalt, vaid oskab ka asja viia mängleva kergusega järgmisele tasandile, kui ta tunneb, et sa oled selleks valmis. Ära kaota lootust, džentelmenid pole maailmast kuhugi kadunud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles