Kas parim tee valmib tõesti mikrolaineahjus?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Täiusliku tee valmistamise üle on pikalt vaieldud, kuid nüüd väidavad Austraalias asuva Newcastle’i Ülikooli teadlased, et on kindlaks teinud kõige parema teevalmistamise meetodi ja selleks tuleks kasutada mikrolaineahju.

Doktor Quan Vuong, kes on spetsialiseerunud loodustoodetele «väärtuse lisamisele», tegi uurimuse, milles eraldati ja puhastati nii rohelise kui musta tee olulisemaid komponente. Nii leidis ta meetodi, mis aktiveerib tees 80 protsenti kofeiini, teaniini ja polüfenoolid ning muudab ka maitse paremaks, edastab ABC. 

Vuongi meetod tee valmistamiseks:

  1. Vala tassi kuum vesi ja pista sinna teekotike. 
  2. Kuumuta seda mikrolaineahjus keskmise võimsuse juures umbes 30 sekundit. 
  3. Lase minuti tõmmata.

Teaniin on asendamatu aminohape, mis aitab lõõgastuda ja polüfenoolid (mida leidub ka tumedas šokolaadis) on antioksüdandid, mis aitavad ennetada degeneratiivseid haigusi. 

«Mikrolainete kasutamine on üks kõrgtehnoloogilisi meetodeid, millega saada toodetest kätte rohkem bioaktiivseid ühendeid,» selgitab doktor Vuong.

Vaatamata tema innukusele ei ole tarbijad sellele uudisele väga positiivselt reageerinud ja paljud britid on väljendanud oma pahameelt Twitteris.

Möödunud kuul sai televaatajate pahameele enda kaela ka üks Briti telesaate Broadchurch tegelane David Tennant, kes oma tee mikrolaineahjus soojaks lasi. Brittide meelest on see ennekuulmatult jõle tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles