12 üllatavat viisi, kuidas kasutada majapidamises viina

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Viin tuleb abiks ka mujal kui peolaual ja viinasokkide tegemisel. 

Expert Home Tips teab peale selle veel nippe, kuidas leida otstarve viinapärale.

Säilita lillede värskust - enne seda, kui valad vaasi vee, pane sinna ka teelusikatäis suhkrut ja paar tilka viina. Nii ei närtsi lilled väga kiiresti ära. Vaheta seda vett iga päev.

Halva lõhna vastu - lõhnade eemaldamiseks pihusta veidi puhast viina kopitanud polstritele, kardinatele ja vaipadele. Kui viin ära kuivab, ei jää sellest mingit lõhna tunda.

Puhasta klaasi - Akende pesemiseks sobib näiteks äädikas, aga sama hästi teeb seda ka viin. Pihusta viina klaasile ja nühi ajalehega puhtaks. 

Värskenda riideid - kui sa tunned lõhnast, et riided hakkavad mustaks minema ja sul pole aega, et neid pesumasinasse pista, siis võid proovida nende peale veidi viina pihustada. 

Puhasta ehteid - kui ehted hakkavad tuhmiks tõmbuma, leota neid mõni minut viinas. Viin aitab mustust lahti võtta ja pärast leotamist pole muud kui loputada. 

Ohatise vastu - sega mõni tilk piparmündiõli vähese viinaga ja tupsuta õrnalt ohatisele. Tee seda viis korda päevas neli päeva järjest - piparmünt leevendab ebamugavustunnet ja alkohol kuivatab ohatise ära. 

Puhasta kraani ja käepidemeid - vala veidi viina puhtale lapile ja hõõru sellega metallist käepidemeid, mis hakkavad selle peale jälle läikima.

Jalgade «juustuhaisu» vastu - vala lapile veidi viina ja pühi sellega oma jalad üle - alkohol tapab haisupõhjustavad bakterid. 

Halva hingeõhu vastu - kui suuvett ei ole, saad selle teha viinast. Võta 500 ml viina kohta 9 spl kaneeli ja hoia selle segu õhukindlalt kaks nädalat. Kaneel seguneb viinaga ja sellest saab hea suuvesi, millega oma hingeõhku värskendada.

Puhasta kleepsu jäljed - vahel on plasttoodetele kleebitud sildid nii kõvasti kinni, et kui kleeps eemaldada, jäävad sellest maha inetud randid ja liimijäägid. Tõmba need viinaga üle ja kleepsujäägid tulevad mõne minuti pärast kergesti ära. 

Umbrohu vastu - kui umbrohi võtab aias võimust, sega kuue osa vee kohta üks osa viina ja vala segu pihustiga pudelisse. Selle seguga saad pihustada tärkavale umbrohule, et selle kasvule pidur peale tõmmata.

Silu juukseid - et juuksed ei muutuks kahuseks, lisa veidi viina oma juuksepalsamisse. Viin tasakaalustab peanaha pH-taset ja sulgeb kutiikulid juuksekarvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles