Tervistav kõhutäis rohelusse mähkunud kanafileest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Tärkav loodus ja positiivsest energiast pulbitsev kevad viib isu rändama millegi tervistavalt rohelise ja värske, kuid samal ajal toitva ning maitsva suunas. Tallegg ja toidublogija Britt Paju soovitavad selleks puhuks isuäratava retsepti kanafileest, mis on täidetud mineraali- ja vitamiinirohke spinatiga ning millele seltsiks õrnalt magusa mekiga herned. Tulemuseks vitamiinirohke kõhutäis ja isuäratav värviteraapia taldrikul!

Kanalihatoidud on oluliseks kohal ka viimaseid kuid lapseootel Anni Rahula menüüs. „Kanaliha on meie kodus olulisel kohal olnud kogu aeg, kuid just praegu isutab sageli erinevate salatite järele, mille valmistamisel on kanafilee alati truu abiline. Hea enesetunne on minu jaoks väga oluline ja usun, et teadlik toitumine ja aktiivne eluviis on selle kindel vundament,“ sõnas ta.

Koostisosad:

  • 4 Talleggi eestimaist kanafileed
  • 200 g ricottat
  • 50 g Parmesani
  • 50 g (külmutatud) spinatit
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid
  • 3 küüslauguküünt
  • peotäis basiilikulehti
  • 2 sl oliiviõli
  • 400 g (külmutatud) herneid
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamine

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista kergelt õlis, praadides kanafileesid mõlemalt poolt. Tõsta kana kõrvale. Juba kuumutatud pannile lisa kaks hakitud küüslauguküünt ning eelnevalt sulatatud või värsked spinatilehed. Kuumuta need kergelt läbi, kuni spinatilehtede pehmenemiseni ja eemalda pann tulelt. Eraldi kausis sega kokku ricotta, riivitud Parmesan, hakitud tomatid ja basiilikulehed ning lisa segule juba veidi jahtunud spinat. Maitsesta segu soolaga.

Lõika pruunistatud fileedesse pikemat külge pidi sisse taskud ja täida need valminud seguga. Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit. Samal ajal kuumuta pannil õlis kolmas küüslauguküüs, lisa sulatatud herned ja vajadusel pisut vett. Kuumuta umbes 3-4 minutit. Seejärel haki sisse maitse järgi basiilikut ja maitsesta herned soola ning pipraga. Serveeri koos kanafileede ja värske salatiga.

Retseptis on kasutatud kanafileed, mis on teadupärast tänuväärt valguallikas - küpsetatud kanafilees sisaldub koguni 30 grammi valku 100 grammi kohta. Nahata kanafilees on aga vaid 2 protsenti rasva. Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde ning aitavad hoida toidusedeli tervisesõbralikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles