Märgid, et sa tunned ennast voodis ebamugavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Seks on väga intiimne akt kahe inimese vahel ja näiteks suhte alguses on väga tavaline, et sa ei tunne ennast kohe mugavalt, vaid pigem natukene ebakindlalt. Tegelikult ei ole midagi häbeneda või millegi pärast piinlikkust tunda. 

Piinlikkus ja oma keha või millegi muu häbenemine võib seksile halvasti mõjuda, sest sa keskendud valele asjale. Seks peaks seostuma sulle hoopis ootusärevuse ja naudinguga, vahendab Bustle. Igaühe teekond enesekindluseni on erinev, aga see on kindlasti arendatav. Siin on seitse märki, et sa ei ole voodis kõige enesekindlam partner ja vajad aega, et ennast mugavalt tunda.

  1. Sa otsid pidevalt kinnitust. See on normaalne, et inimene tahab teada, kas ta saaks midagi paremini teha, aga ainult teise tunnustuse nimel elamine ei ole terve lähenemine.
  2. Sul on enesekriitilised mõtted. Kõigil on neid päevi, kui me ei tunne ennast just kõige veetlevamana ja see on normaalne. Samas, kui kõik su mõtted seksi ajal on sellest, kuidas sa välja näed või esined, siis see on ohumärk. Kõigil on enda suhtes aeg-ajalt kahtlusi, aga mitte kogu aeg.
  3. Sa hoiad ennast tagasi. See väljendub näiteks selles, et sa lased oma partneril kõik teha ja kardad avastada seda, mis sulle meeldiks või mida sa tahaksid proovida.
  4. Sa ei tea, mis sulle meeldib või ei meeldi. See on väga suur osa enesekindlusest. Kui sa avastad ennast kogu aeg ütlemast «ma ei tea», siis see on märk sellest, et sa oled ebakindel ega tunne ennast mugavalt.
  5. Sa vihkad masturbeerimist. Keegi ei sunnigi sind seda tegema, aga siin on küsimus hoopis selles, kas sa saad oma kehaga läbi või mitte. Kui mõte enda puudutamisest ajab sind oksele, siis võivad selle taga olla sügavamad probleemid enesekindlusega. Masturbeerimist võiks siiski iseenda avastamiseks proovida, isegi kui sa oled skeptiline.
  6. Sa võrdled ennast teistega. Ükskõik, kas sa võrdled ennast oma eksiga, mõne kuulsusega või tuttavaga Instagramist, siis lihtsalt lõpeta. Kui sa kahtled endas, siis see kandub edasi magamistuppa. Kasuta parem seda energiat oma seksuaalsuse avastamiseks.
  7. Sa väldid seksuaalset kontakti. Sulle ei meeldi sattuda intiimsesse situatsiooni ja sa parema meelega väldid seda üldse. See on ilmselge märk sellest, et sa ei tunne ennast mugavalt. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles