Miks peab retuuse pärast igat trenni pesema?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kahjuks ei ole see väga tervislik, kui sa ühel päeval käid retuusidega spinningus ja järgmisel lähed joogasse ilma, et sa trennipükse vahepeal peseks.

Trenniretuuse peaks pesema pärast igat sessiooni. Kui sa oled varem käinud oma retuusidega kaks, kolm või isegi neli trenni järjest, siis siin on mõned põhjused, miks seda teha ei tohiks.

Eriti musta värvi retuusidega võib jääda selline mulje, et nad ei olegi määrdunud või räpased. Pealegi kuivavad trenniriided kiiresti ja tundub, et neid ei pea pärast ühte trenni pesema. Probleem on selles, et treeningu ajal keha higistab ja kõik bakterid imenduvad riietesse. Kui sa otsustad oma trenniriideid uuesti kasutada ilma, et sa neid peseksid, siis sa annad bakteritele uue võimaluse, kuidas «ellu ärgata». Tihtipeale on tulemuseks ebameeldiv lõhn. Kui sa oled käinud trennis ja tundnud enda või teiste juures sellist lõhna, siis sa tead, millest on jutt.

Lisaks sellele armastavad paljud käia trennis ilma aluspüksteta, mis on normaalne, aga kui su retuusid on pesemata, siis sa sead oma vagiina ohtu. Bakterid armastavad soojust ja niiskust ning trenniretuuse uuesti kandes võib sul isegi tekkida infektsioon ja ebameeldiv sügelus.

Kui sa ei ole ikka veel veendunud, et trenniriideid peaks pärast igat korda pesema, siis mõtle selle peale, kui palju need maksid. Mida puhtamad nad on, seda kauem nad vastu  peavad. Ära lase higil ja bakteritel oma riideid hävitada. Kui sa ei saa kohe oma riided pesta, siis vähemalt riputa nad kuivama, soovitatavalt värske õhu kätte, vahendab PopSugar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles