Video: kuidas tõlgendada kehakoostise analüüsi tulemusi?

, personaaltreener ja toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljudes spordiklubides, fitnessiüritustel ja spordiarsti juures saab mõõta kehakoostist, et oma tervislikust seisundit paremini aru saada. Kui saadud numbrid ei ütle sulle mitte midagi, on mõõtmine kasutu. Personaaltreener ja toitumisnõustaja Mirko Miilits selgitab üksipulgi läbi, milliseid näitajaid silmas pidada ja mida need tähendavad.

Kes meist teaks täpselt oma kehatüüpi, rasva ja lihaste massi, keha rasvaprotsenti või sisemiste rasvade taset? Need ja paljud teised näitajad selguvad kehakoostise mõõtmisel ning on äärmiselt olulised tegemaks efektiivseid toitumis- ja treeningplaane, mis vastaks just sinu eesmärkidele.

Kehakoostise mõõtmine annab suurepärase ülevaate kehas toimuvast ja on heaks infoallikaks alustamisel või progressi jälgimisel. Soovitan mõõtmist teha võimalusel kord kuus, sest siis saad aimu, kas praegused toitumis- ja treeningharjumused toovad soovitud tulemust. Ainult kaalunumbrit vaadates ei saa tegelikest muutustest head ülevaadet!

Kehakoostise määramisel kasutatakse täpset bioimpedantsi analüüsi (BIA), mis annab detailse analüüsi keha toitumise seisundi kohta. Seade toetab rasvumise põhjustatud tervisehäiretest tulenevate riskide tuvastamist ja võimaldab alatoitumuse seisundi avastamist. Aparaadi välja pakutud soovituslike tulemuste näitajad on kooskõlas Maailma Tervise Organisatsiooniga (WHO).

Kehaanalüüs näitab:

• bioloogilist vanust

• rasvade osakaalu

• keha rasvaprotsenti

• lihaste osakaalu ja selle jaotumist (kätes, keres, jalgades)

• sisemiste rasvade taset

• millise ajaga saavutad muudatused

• palju peaksid sööma ehk soovituslikku kaloraaži

NB! Mõõtmine ei ole soovitatav rasedusega ja südameaparaadi kasutajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles