Eesti latte art meistritiitli tõi kohvi sisse valatud süda (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patricku latte art võidutöö
Patricku latte art võidutöö Foto: Liis Reiman

Kultuurikatlas toimuva Tallinn Coffee Festivali raames aset leidnud Latte Art Throwdown võistluse võitis 18-aastane Patrick Paidla, kes suutis kõige paremini luua piimaga kohvile ettenähtud kujundid. Võistlusest võttis osa 16 baristat, kelle hulgas oli nii eestlasi kui ka lätlasi.

Igapäevaselt Tigra kohvikus töötava Patricku sõnul on ta kohvimaailmaga seotud juba 4 aastat. «Selle võistluse jaoks ma eriliselt ette ei valmistanud, vaid nädala jooksul katsetasin pilte, mida siinse võistluse täringul oli kujutatud,» avaldas noor barista oma võidu tagamaid. «Olin siiski kindel, et saavutan hea koha, sest kaotama ei ole mõtet tulla.»

Patricku latte art võidutöö
Patricku latte art võidutöö Foto: Liis Reiman

Latte Art Throwdown võistluse 2. koha saavutas Madis Judanov ning 3. koha Sten Zeider.

«Võistluse üldine tase oli üllatavalt hea. Osales väga palju osavaid baristasid, kuid mitmete kohvimeistrite puhul pani võistlusnärv käe rohkem värisema kui latte art vajaks,» kommenteeris võistluste koordinaator Sille Küttner. «Minu jaoks oli suurim üllataja kolmandale kohale tulnud Sten, kes otsustas võistlusest osa võtta alles paari päeva eest.»

Patrick Paidla
Patrick Paidla Foto: Liis Reiman

Latte Art Throwdown võistlus toimus Eestis esmakordselt. Võistlejad võtsid väljakutsest osa paari kaupa, iga paari parim latte art valaja pääses edasi järgmisesse ringi. Nii liikusid võitjad järjest edasi kuni võitja selgumiseni. Kujundi, mida võistlejad oma kohvijoogile pidid valama, määras igas voorus kohtuniku poolt veeretatud erinevate piltidega täring.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles