Retseptisoovitus: Goa kookose-krevetikarri

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig käis Indias kokakursusel ja sai seal tuttavalt ühe mõnusa karriretsepti, mida teistegagi jagada. 

Goa kookose-krevetikarri

Vaja läheb:

  • 150 g tooreid kooritud hiidkrevette (sulatatud)
  • 0,5 tl garam masalat
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 3-4 kuivatatud tšillikauna
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl koriandriseemneid
  • Umbes 0,5 tl tamarindipastat*
  • Umbes 1x2 cm jupp kaneelikoort või 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl kurkumipulbrit
  • 1 tl vett
  • 1 spl kookosõli
  • 1 väike punane sibul
  • Soovi korral 1 värske roheline tšilli

* Mina kasutasin reisilt toodud kuivatatud tamarindi, leotasin seda eelnevalt soojas vees. Kui sa ei leia ei kuivatatud tamarindi ega tamarindipastat, siis kasuta selle asemel umbes 1 tl laimimahla.

1. Sega omavahel kokku krevetid ning garam masala ning jäta võimalusel umbes tunniks ajaks (kui pole aega, siis vähemalt 10 minutiks) marineerima.

2. Võimalikult võimsasse blenderisse tõsta koostisosad kookoshelvestest kuni veeni ning töötle kõik ühtlaseks pastaks. See võib olenevalt blenderi võimsusest võtta kuni 10 minutit.

3. Kuumuta väikesel pannil kookosõli ning prae selles peenelt hakitud sibulat keskmisel kuumusel, kuni see klaasjaks muutub, siis lisa krevetid ning prae neid mõlemalt poolt umbes minuti jagu.

4. Seejärel eemalda pannilt krevetid ning kalla samale pannile kaste.

5. Kuumuta seda umbes 5 minutit, kuni saavutad endale meelepärase konsistentsi, seejärel lisa krevetid tagasi pannile ning kuumuta veel umbes minuti jooksul.

6. Serveeri kohe kas riisi või hoopis mõne lameleivaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles