Millist värvi magamistoas tuleb kõige parem uni?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas teadsid, et magamistoa põhitoon võib mõjutada seda, kui hästi sa magad või kui hea on sinu seksielu? Loe edasi ja saad teada, mis värvi toas tuleb kõige parem uni. 

Travelodge uuris, millist tooni magamistoas tuleb hea uni, mis kestaks terve öö ja millised värvid teevad inimesed närviliseks.

Sinine. Seda värvi seostatakse hea tuju ja unega. Lisaks veel leiti, et sinine värv rahustab meelt (nagu meri või taevas), aeglustab pulssi ja vererõhku. Inimesed, kes magasid uuringu järgi sinises toas, ärkasid regulaarselt heatujulisena.

Kollane. See on teine kõige parem värv magamistoa jaoks. Kollane meenutab inimesele päikest ja stimuleerib närvisüsteemi ning inimene muutub rahulikumaks. Kollane värv tekitab hubase tunde.

Roheline. Ka see ei ole väga halb valik. 22 protsenti vastanutest ütlesid, et rohelises toas ärgates tundsid nad ennast energilise ja positiivsena.

Hõbe. See on küllaltki luksuslik valik, millel oli inimestele kummaline mõju. Nimelt tahtis viiendik hõbedast tooni magamistoas hoopis trenni teha.

Oranž. Soe toon, mis loob lõõgastava õhkkonna ja aitab leevendada seedimisega seotud valusid, eriti kui oled söönud suure õhtusöögi. See värv aitab lõõgastada lihaseid, mis on hea une aluseks.

Lilla. Kõige halvem valik üldse. See värv paneb mõtted tööle ja pärast pikka tööpäeva võib lillas magamistoas olla keeruline uinuda. See võib tekitada ka imelikke unenägusid.

Tumepruun. See ei olegi nii hubane kui võiks arvata. Pikem tekitab see isoleerituse ja ebameeldiva tunde.

Hall. Ka tumehall ei ole väga hea valik. Uuringu järgi veetsid inimesed hallis toas aega pigem netipoodides kui magades.

Helepruun. Romantikud pange nüüd tähele. Paarid, kes magavad helepruunis toas, seksivad tavaliselt kolm korda nädalas ehk rohkem kui ükskõik mis teist tooni toas.

Punane. Vastupidi populaarsele uskumusele on punane värv romantika jaoks kõige halvem. Selles toas seksiti ainult üks kord nädalas.

Valge või kreemikas. Leiti, et selle toa elanikud võtsid tööd voodisse ja magamistuppa kaasa rohkem kui teised.

Kuldne. See võib kõlada klišeena, aga kuldne magamistuba oli kõige tihedamini pankuritel ja finantstöötajatel. Seda säravat metalli ei seostata jõukusega asjata.

(Cosmopolitan). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles