Viis levinud viga koduste burgerite valmistamisel

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Burgereid võib teha igaüks, kuid vähesed teevad neid väga hästi. New Yorgi restorani Bubby’s kokk Ron Silver vastutab burgerimenüü eest ja teab väga hästi, milliseid vigu kodukokad sagedasti teevad. 

Sa kasutad vale liha. Burgeri vahele ei sobi väga lahja hakkliha. Kui selles on alla 20 protsendi rasva, ei ole pihvil eriti maitset, see jääb kuivaks ning seda on ka raske praadida või grillida. Mida rasvasem hakkliha, seda mahlasema ja maitsvama burgeri saad, õpetab Pure Wow.

Sa ei pane piisavalt maitseaineid. Kohe kui kotlet valmis, tuleb see enne pannile asetamist maitsestada rohke soola ja pipraga. Sool ja pipar toovad liha maitse kõige paremini esile ning tekitavad mõnusa krõbeda kooriku. 

Su pann pole piisavalt kuum. Pann või küpsetusplaat peaks olema nii kuum, et hakkab kohe suitsema. Õige kuumusega saad krõbeda kotleti. Kui pann pole piisavalt tuline, jääb liha panni külge kinni ja praadimise asemel sa pigem aurutad seda ning krõbeda kotleti asemel tuleb hall ollus.

Sa ignoreerid detaile. Kui eelmised punktid täidetud, saad juba väga hea burgeri, aga saab veel paremini. Täiusliku kukli jaoks määri seda võiga ja prae see hetkeks üle. Lisandite valik sõltub juba rohkem maitsest, kuid enne burgeri vahele panemist tuleb neid hoida külmas. Nii on hapukurk, sibul ja salat süües veel krõmpsud ja tomat värske. 

Sa kugistad selle kohe alla. Isegi burgeri jaoks kotleti valmistamisel ei tohi unustada liha valmistamise olulist reeglit - pärast küpsemist peab liha saama puhata. Nii ka burgerikotlet. Lase sel seista umbes kuus minutit enne, kui sööma asud. Nii jõuavad lihamahlad hajuda ja burger maitseb veelgi paremini. Ole kannatlik ja lase hea maitsta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles