Juba mitmendat korda moest ära

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa-Chrislin ja Kirsti Saleh.
Liisa-Chrislin ja Kirsti Saleh. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ema ja tütar, Kirsti ja Liisa-Chrislin Saleh peavad Tallinna vanalinnas juba seitse aastat vintage-poodi Fankadelik ega tüdine veel. Iga eelnev kümnend tähendab neile uut kapitäit ideid. Arter käis nende juures vintage'i uusi-vanu tuuli nuusutamas, sest mis võiks olla veel parem eelsoojendus täna Kultuurikatlas toimuvaks festivaliks Tallinn Vintage.

«Nägin kunagi Pariisis Père-Lachaise'i kalmistul üht vana daami haual toimetamas,» meenutab Kirsti Saleh. «Ta oli üleni Chanelis, soeng peas. Kõik temas oli viimase peal. Vaatasin teda ja mõtlesin, et selle daami riidekappi tahaksin ma ära eksida. Pilkupaitavat vintage-vaatepilti olen näinud ka Hispaanias ja Itaalias. Sealne kliima muidugi ka soosib seda, kuid nii mõnus on vaadata prouasid, kes kogunevad kambakesi, kübarad peas, pärlid kaelas, kohvi või väikest napsi jooma. Iga kord, kui ma neid näen, mõtlen: see ongi kuldne vanaduspõlv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles