Kevad Saaremaal: lumisel maipäeval sündisid kaksikud Lumi ja Rahe

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paksu lume toonud 9. mail sündisid saarlaste Miina-Eliise Udekülli ja Hendrik Hanso perre kaksikutest tüdrukud, kes said nimeks Lumi ja Rahe, kirjutab Saarte Hääl.

Tõsi, pisikesed tüdrukud tulid ilmale mitte lumises Kuressaares, vaid pealinnas, Ida-Tallinna keskhaiglas. Kell 20.05 sündis Lumi ja kell 20.27 Rahe. «See on parim päev minu elus,» rõõmustas beebide isa Hendrik Hanso. «Ema Miina-Eliise oli nii tubli!»

Kuna Kuressaare tohtrid leidsid, et Miina-Eliise kaksikute ootus on tavalisest kõrgema riskiga, soovitati lapsed ilmale tuua Tallinnas. Sünnitus läks hästi, keisrilõiget polnud tarvis. «Lapsed on terved ja tublid,» kinnitas Hendrik. «Eks me tasapisi taastu,» ütles beebide ema Miina-Eliise, kelle sõnul läks täide tema suur unistus just kaksikud saada.

Rahe ja Lumi oma ema ja isaga
Rahe ja Lumi oma ema ja isaga Foto: Egon Ligi

Kuigi Saaremaale saabus 9. mail ootamatult talv, ei saanud Lumi ja Rahe oma nime siiski selle haruldase sündmuse auks. Need nimed oli pere valinud juba varem, kuid isa sõnul oli see, et Saaremaal paks lumi just kaksikute sündimise päeval maha sadas, põnev kokkusattumus.

Loe rohkem Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles