Lapsekandmisnädalal võta laps selga ja mine marssima!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Reedel algab Telliskivi Loomelinnaku ees lapsekandmisrongkäik «MARSS, lapsed selga!». Rongkäiguga tähistatakse Euroopa Lapsekandmisnädalat, mis kestab 8.-14. maini. 

Rongkäigus osalevad pered, kus laps on kaasa võetud lapsekandmisvahendis, olgu selleks siis lapsekandmiskott või kandelina. 

Euroopa Lapsekandmisnädalat tähistatakse sel aastal esmakordselt. Nädal on toodud ellu tähistamaks lapsekandmist erinevates Euroopa kogukondades ja ühendamaks lapsevanemaid, kes peavad kandmist oluliseks osaks lapse kasvatamisel ja arendamisel. 

Kogunemine toimub reedel, 12.mail Telliskivi Loomelinnaku ees kell 10.45. Kes soovib enne rongkäiku lapsekandmisnõustajalt abi, võib tulla veidi varem. 

Rongkäik algab kell 11 samast kohast ehk Telliskivi Loomelinnaku eest, kust liigumtakse vanalinna poole.

Raekoja platsil on lapsevanematel võimalus jäädvustada ilus hetk - fotograaf Heiki Laan teeb kõigist soovijatest pildid. Seejärel liigutakse tagasi Telliskivi poole, kus Urban Yogini ruumides toimub huvilistele lapsekandmisjooga, soovijad saavad taas küsida nõu lapsekandmisnõustajalt.  

Lapsekandmisnädala ellukutsujad soovivad üha enam ja enam rikastada meie silmi vaatepildiga, kus vanemad kannavad oma lapsi. Esiteks see muidugi on mugav, kui saab laps süles - vabade kätega - toimetada. Teiseks annab see lapsele nii olulise läheduse ja turvatunde ning toetab tema kognitiivset ja füüsilist arengut. Kolmandaks annab lapse kandmine hea võimaluse liigelda ka ühistranspordiga ja elada autovaba elu. Neljandaks pääseb laps linas paljudesse kohtadesse, kuhu vankriga ei pääse - rahvaüritused, matkarajad, liftideta ja paljude treppidega ehitised. Lühidalt - lapsekandmisvahendid annavad vanemale suurema liikuvuse, mõjuvad hästi lapse arengule ning propageerivad säästlikku eluviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles