Meetodid, mis rasestumise eest ei kaitse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul pole soovi rasestuda, siis kaitse ennast ja ära usu ühtegi allpool esitatud väidet ega kasuta ühtegi siin toodud meetodit raseduse vältimiseks, soovitab amor.ee.

Sind ei kaitse soovimatu rasestumise eest:

Ohtlike päevade lugemine

Kui oled vahekorras ilma kaitsevahenditeta, siis tõenäoliselt varem või hiljem veab see meetod alt. Meetod põhineb teadmisel, et küpse munaraku vabanemine munasarjast ehk ovulatsioon toimub teoreetiliselt 14 päeva enne oodatavat menstruatsiooni.

Munarakk on viljastumisvõimeline umbes 24 tunni ja spermatosoidid 72 tunni vältel. Jälgides erinevaid ovulasioonile viitavaid tunnuseid (kehatemperatuuri muutus, emakakaelalima viskoossus, luteiniseeriva hormooni määramine uriinis), saab määrata n-ö kõige viljakama päeva ning hoiduda vahekorrast või kasutada kondoomi neli päeva enne ja pärast oletatavat ovulatsiooni.

Siiski tagab see meetod ka väga täpsel kasutamisel vaid 80-protsendilise kaitse.

Katkestatud vahekord (kui mees on «ettevaatlik»)

Riskantne meetod, kuid parem kui mitte midagi. Katkestades vahekorra vahetult enne seemnepurset, saab rasedaks jäämise tõenäosust pisut vähendada, kuid mitte välistada, sest juba erektsiooni tekkides eraldub seemnerakke, mis võivad viljastada munaraku.

Vahekord püsti seistes

Kui keegi ütleb sulle, et niiviisi ei jää rasedaks, siis tea, et see pole tõsi. Seemnerakud liiguvad tupes kehaasendist sõltumata.

Pesemine pärast vahekorda

Pesemine või tupe loputamine pärast vahekorda ei hoia ära rasedust, sest seemnerakud liiguvad väga kiiresti.

Usk, et partner ei saa lapsi

Su partner ütleb, et ta pole võimeline lapsi saama. Ära usu! Enamasti see ei ole nii.

Vahekord menstruatsiooni ajal

Ka siis on võimalus rasedaks jääda.

Esimene vahekord

Rasestuda võid täpselt sama suure tõenäosusega kui hiljemgi.

Usk, et naine rasestub ainult siis, kui saab orgasmi

Müüt!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles