Üks märk, mis näitab, et oled õnnelikus suhtes

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tänapäeval tundub olevat nii, et kui sa ei teata Facebookis suhtesse astumisest, siis polekski seda justkui olemas. Me kõik teame neid õnnelikke paare, kes Instagramis ja mujal pidevalt oma armastust eksponeerivad ning salamisi kadestame või isegi vihkame neid. Tuleb aga välja, et me sugugi ei peaks seda tegema.

Indy100 vahendab uuringut, mille kohaselt paarid, kes ei postita oma suhtest sotsiaalmeediasse, on kõige õnnelikumad. Sel on mitu põhjust.

Muidugi on normaalne ja eluterve olla uhke inimese üle, kes on su partner, kuid on seos selle vahel, kui rahul ja õnnelik sa tegelikult oled ja kui sageli sa paariselfisid postitad.

Esiteks on inimesed, kes ei kasuta sotsiaalmeediat, üldse õnnelikumad. Üleliigset sotsiaalmeedia kasutamist seostatakse depressiooniga, kuna inimesed kipuvad oma elu teiste (näilise) eluga võrdlema.

Teiseks oled sa tõenäoliselt rohkem suhtes «kohal», kui sa sellega rahul oled ja sul polegi vajadust pidevalt selfisid klõpsida ja staatust uuendada. Inimesed, keda suhe tõeliselt õnnelikuks teeb, ei pea otsima tunnustust väljaspoolt, neid teebki juba suhe iseenesest õnnelikuks. Nad ei pea looma täiuslikkuse illusiooni, kuna nad ei tunne, et peaksid kellelegi midagi tõestama.

Kõik see ei tähenda, et sa peaksid sotsiaalmeedias oma kallima olemasolu eitama. Üks teine uuring on viidanud, et paarid, kes on avalikult oma suhtestaatusega «kapist väljas», st on märkinud end sotsiaalmeedias suhtesse, on teistest õnnelikumad ja suhtele rohkem pühendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles