Kuhu lastega puhkama minna? Viis põnevat kohta Eestist

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseimuuseum
Politseimuuseum Foto: EAS

EASi Turismiarenduskeskus pani kokku viis soovitust kohtadest, mida sel suvel lastega peredel Eestis avastada.

Kassari Ratsamatkad
Kassari saarel Hiiumaa veeres saavad alguse ratsamatkad, mis viivad läbi soode ja mere ning vältavalt vastavalt soovile ühest tunnist mitme päevani. Lühematel matkadel saab nautida Käina lahe ja Kassari maastikukaitseala mereäärset linnuparadiisi, matkata mereröövel Unger-Sternbergi radadel või tutvuda muistsete viikingite sõjasadamaga. Mitmepäevalised matkad viivad aga Hiiumaa põhjarannikule Tahkuna poolsaarele, Hiiumaa läänerannikule Vohilaiule ning paljudesse teistesse kaunitesse paikadesse.
Noarootsi miniloomaaed
Noarootsis asuvasse Otsa tallu on leidnud oma tee suur hulk lapsi rõõmustavaid loomi – pardid, haned, maod, iguaanid, papagoid, nutriad, hobused, lehmad-pullid, lambad, jänesed, paabulinnud, rotid-hiired ja mitmed teised loomad. Miniloomaaia külastamiseks tuleks pererahvast ette hoiatada ja enda lemmikloomad rihma otsas hoida.
Kalevipoja Koda
Kalevipoja Koda Jõgevamaal hõlmab endas Kalevipoja muuseumi ja seiklusparki. Kui muuseumis tutvustatakse Kalevipojaga seotud muistendeid ja paiku, piirkonna ajalugu ja esemeid, siis seikluspargis saab end proovile panna maa ja taeva vahel. Seikluspargis saab valida nii kõrgema raja, kui ka madalama raja vahel, mis on sobilik just lastele. Kalevipoja Koja külastus tuleks eelnevalt kokku leppida.
Laste Lõunamaa
Laste Lõunamaa pakub päevast seiklust Eesti kagunurgas, ühendades mitut toredat paika: Maanteemuuseumi, Pokumaad, Uhtjärve Ürgoru Nõiariiki ja Liikluslinna. Laste Lõunamaa pakub eredaid hetki täis uusi teadmisi, mängulusti ja isetegemist ning pärast tegusat päeva pakub mõnusat kosutust tervele perele Kubija hotelli spaa- ja saunakeskus.
Eesti Politseimuuseum
Rakveres asuvas interaktiivses politseimuuseumis saab läbi isetegevuse ja mängu kogeda politsei tööd. Muuseumis saab mõõta reaktsiooni auto roolis, panna selga politsei varustust, õppida käituma tänavarahutustel, võtta sõrmejälgi ja lahendada kriminaalseid mõistatusi. Väikestele külalistele on tehtud lastepolitseimuuseum, kus on võimalik õppida kuidas õigesti liigelda, samuti saavad lapsed meisterdada ning hullata mängutoas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles