Seitse nippi, kuidas raseerida tundlikku nahka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tundliku naha puhul on raseerimine katsumus, mille tahaks parem vahele jätta. Suvel tekib aga korduvalt olukordi, kus on siledaid sääri vaja. 

Pure Wow kirjutab, et nahaärrituse vältimiseks tuleb teatud reeglitest kinni pidada.

Pese kõige pealt pea ja keha ära. Raseerija võta välja kõige lõpus, selleks ajaks on nahk ja karvanääpsud läinud pehmeks ning tulemus jääb seda kauakestvam.

Raseeri mööda karva. Vastukarva (ehk pahkluust põlveni) raseerides saad küll karva nahalähedasemalt kätte, kuid seda suurem on nahaärritus ja haavade risk. 

Kasuta alati raseerimisgeeli või -kreemi. Vahel on mugav jalad tavalise seebiga sisse seebitada, kuid see teeb naha väga kuivaks. Tundliku nahaga tuleb kindlasti kasutada spetsiaalselt sellisele nahale sobivat toodet.

Kasuta leiget vett. Kuum vesi kuivatab nahka rohkem kui jahe vesi. Kasuta raseerimise ajal leiget vett ja kui oled lõpetanud, loputa nii külma veega kui kannatad. See aitab ennetada karvade sisse kasvamist.

Vaheta raseerijat tihti. Nii kui näed, et tera hakkab nüristuma, võta uus ja ära piina end. Nüri žilett tekitab nahapunetust ja suurendab põletike tekkevõimalust. 

Niisuta nahka kohe pärast raseerimist. Kasuta selleks raseerimisjärgset kreemi, milles ei ole alkoholi. Bikiinipiirkonna jaoks võid kasutada spetsiaalset karvade sissekasvamist ennetavat kreemi. 

Ära hoia raseerijat dušinurgas. Pärast raseerimist loputa see üle ja kuivata ära. Eriti hea, kui viitsid seda fööniga kuivatada nii 30 sekundit. Seejärel pane see kuiva ja jahedasse kohta hoiule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles