Kaheksa asja, mida iga blond peaks teadma

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Olgu su juuksed loomulikult blondid või blondeeritud, kuldsed või plaatinablondid, triibutatud või üleni värvitud: olenemata sellest, kuidas su pea on heledaks saanud, tulevad need kaheksa nippi kasuks, kui tahad oma värvi ja juuste tervist säilitada. 

Hangi omale dušifilter. Kraanivees on mineraale ja metalle, mis tuhmistavad juuksevärvi. Mõnel juhul võib vesi värvi aja jooksul koguni muuta. Dušifilter aitab seda edukalt vältida, õpetab Pure Wow.

Kasuta lillašampooni. Soojad ilmad on kätte jõudnud ja päike paistab. Peale selle, et päike juukseid pleegitab, annab see juustele ka kerge oranžika läike. Lillašampoon tasakaalustab blondi juuksetooni ja teeb selle külmemaks. Kasuta korra nädalas kas lillašamponi või -palsamit, mõlemat korraga ei ole vaja. 

Proovi valgumaski. Mida heledamad on juuksed, seda nõrgemad kipuvad need ka olema. Valgumask teeb juuksed tugevamaks ja ei lase neil nii kergesti katki minna. Seejuures pea kindlasti silmas, et sa ei kasutaks seda liiga tihti - irooniliselt põhjustab valgumaski liiga sage kasutamine juuste murdumist. 

Niisuta oma juukseid enne ujumist. Eriti oluline on see siis, kui lähed basseini. Kui juuksed on kraaniveest märjad, ei ima need endasse nii palju kloori kui muidu, ja ei tõmbu roheliseks. 

Kaitse oma juukseid päikese eest. Päikesekaitset ei vaja ainult nahk ja silmad, vaid ka juuksed, mida päikesekiirgus kuivatab ja lõhub. Kasuta selleks UV-kaitsega juuksehooldusvahendit ja pane midagi pähe.

Ja kaitse ka kuumuse eest. Kui kasutad fööni, sirgendajat või lokitange, siis kanna alati juustele kuumakaitset. Üldiselt tasub neid seadmeid võimalusel üldse vältida. 

Venita blondeerimisega nii kaua kui saad. Kuigi väljakasv on näha juba kaheksa nädalaga, tasub juurte värvimist võimalikult palju edasi lükata. Peale selle, et sage blondeerimine on kallis, teeb see juuksevärvi ka ebaloomulikumaks ja juuksetekstuurist on näha, et neid on kõvasti töödeldud. 

Käi regulaarselt juukseotsi lõikamas. Jah, ka siis, kui tahad juukseid kasvatada. Isegi naturaalselt blondid juuksed on enamasti haprad ja lõhenevad kiiresti, blondeeritutest rääkimata. Selle vältimiseks tuleb otsi kärpida, muidu murduvad need veel kõrgemalt ära. Kuigi otsast tuleb juukseid lühemaks võtta, on see pikas plaanis kasulikum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles