Neli põhjust, miks trenn on võimsam kui ravimid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igaüks teab, et trenn on kasulik. Aga see pole mitte ainult kasulik, vaid tervisele ka hädavajalik.

Nagu uuringud on tõestanud, lahendab isegi väikeses koguses liikumine hulga meditsiinilisi probleeme, pikendab eluiga ja teeb välimuse nooruslikumaks. «Pole olemas tabletti, mis oleks ligilähedanegi sellele, mida trenn võib teha,» ütleb Penningtoni biomeditsiiniliste uuringute keskuse inimgenoomika juhata Claude Bouchard väljaandes Well and Good. «Ja kui oleks, oleks see hirmkallis.»

Regulaarne treening aitab aeglasemalt vananeda

Aktiivne eluviis pikendab eluiga, kuid aeglustab otseselt ka rakkude vananemist. Trenni tehes tekib rohkem molekule, mis kaitsevad telomeere. See hoiab rakke nooruslikus vormis. 

See teeb naha imeilusaks

Kas oled märganud, kui kaunilt su põsed pärast jooksu õhetavad? Sa ei kujuta seda omale ette, nahk näebki pärast higistamist parem välja. Aeroobne treening suurendab nahaalust verevarustust, tänu millele pääseb nahka rohkem hapnikku ja toitaineid, mis parandavad naha tervist ja aitavad haavadel kiiremini paraneda. Seepärast soovitatakse ka inimestel pärast viga saamist võimalikult kiiresti uuesti liikuma hakata. 

Treeningu mõju võib avalduda kiiremini kui ravimid

Kui tavaliste ravimite mõju avaldub enamasti paari päevaga, siis trenn pakub kohest rahuldust. Selleks, et treeningust kasu saada, ei peagi tund aega rühkima, intensiivne treening võib kesta ka 10 minutit ja juba see on tervisele kasulik.

Treening võib aidata põletike vastu

Tänu regulaarsele treeningule läheb südame-veresoonkonna süsteem tugevamaks ja teeb oma tööd tõhusamalt. Selle tagajärjel rasvarakud tõmbuvad kokku ja väheneb ka krooniline põletik, mis organismi kurnab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles