Suvel toimub Eesti esimene lapsevankrijooks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

MTÜ Jooksupartneri Jooks korraldab 19. augustil toimuval Peetri Jooksul esimese eraldistardiga Lapsevankrijooksu Eestis. Üritus toimub Harjumaal, Peetri alevikus.

Lapsevankrijooksu korraldamise eesmärgiks on pakkuda väikelaste vanematele võimalust osaleda ühekoos lapsega meelelahutuslikul spordiüritusel. Nii osalejate kui väikelaste turvalisust arvestades antakse Lapsevankrijooksule eraldi start ning 5 km pikkusele distantsile lubatakse vaid lapsevankriga jooksjad/ kõndijad.

«Lapsevanemad, kes ei oma spetsiaalset jooksukäru on oodatud distantsi läbima kõndides. Jooksu peamine eesmärk ei ole jõuvõtt vaid sportlik ajaviide, soov rõhutada liikumise olulisust. Seetõttu oleme välistanud ka ajavõtu, tagamaks eelkõige turvalisuse,» ütles Peetri Jooksu peakorraldaja Margus Merivälja.

Endine tippjooksja Evelin Talts julgustab kõiki väikelapse vanemaid aktiivsemalt lapsega koos liikuma: «Paljudel vastsetel emadel on raske leida aega treeninguks. Mina lahendasin enda jaoks selle probleemi kärujooksuga. Ideaalne võimalus beebi uneajal võtta tunnike endale ja teha käruga väike tiir metsavahel. Minu arvates on TFK Lapsevankrijooksu ellu kutsumine väga vahva idee ja osalen sellel ka ise.»

TFK Lapsevankrijooksule saab registreerida siin! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles