Neli asja, mida introverdid tahavad, et ekstraverdid ei teeks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Introverdid ja ekstraverdid on täiesti erinevad inimesed, aga see ei tähenda, et nad ei suudaks koos eksisteerida. Niisiis lähme asja tuuma juurde, mida introverdid tahavad, et ekstraverdid ei teeks. 

Eiramine

Jah, introverdid eelistavad olla väiksema grupiga või eraldi, aga see ei tähenda, et neile ei meeldiks üldse suhelda. Lisaks veel, kui introvert ei räägi, siis see ei tähenda, et midagi oleks halvasti.

Häbistamine

Introverdid ei halvusta ekstravertide olemust ja see ei tohiks ka vastupidi nii olla. Ekstravert, ära muretse, kui introvert tahab õhtusöögilt varem lahkuda. Lihtsalt erinevatele inimestele meeldivad erinevad asjad. Selmet paluda introverti edasi jääma, naerata ja lase tal lihtsalt minna. Introverdid teavad, millal on aeg minna ennast koju «laadima».

Kui proovid neid «parandada»

Introverdid on enamasti natukene häbelikud ja vahel peab üle küsima, kas nad ikka kuulsid, aga ei ole mingit mõtet tirida neid tähelepanu keskpunkti, kui nad seda ei soovi. Ei ole mõtet proovida introverte «parandada», lase neil olla nagu nad on ja saad ka ise täpselt sina ise olla.

Kui võtad introvertsust isiklikult

Kui introvert ei võta su kutset vastu ja see tundub natukene üleolev käitumine, siis see ei ole suunatud sinu vastu. Suhtlemine nõuab introverdilt pingutust ja vahepeal nad lihtsalt ei jaksa. Sellisel juhul ei ole asi sinus, vaid introverdis, ära muretse sellepärast, vahendab PureWow. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles